Finnair har i over 35 år knyttet Østen og Vesten sammen, og flyplassen i Helsingfors har vokst frem som et av de største knutepunktene for reisende mellom Asia og Europa. I samarbeid med Finavia, som drifter flyplassen i Helsingfors, feirer Finnair denne milepælen med å produsere en kortfilm. Filmen tar utgangspunkt i nettopp disse møtene mellom reisende fra øst og vest.

Filmplakaten til “East and West Side Story” (bildekilder: finnair/finavia)

Finnair og Finavia har engasjert to filmskapere fra hver sin side av verden til å lage filmen. Resultatet er den 13 minutter lange filmen «East and West Side Story», regissert av svenske Johan Storm og koreanske Wookie, som begge er anerkjente filmskapere i sine respektive hjemland. Filmen blir vist frem før første gang under en eksklusiv premiere på flyplassen i Helsingfors, den 6. september, 2018.

Regissørene tar for seg hver sin historie, begge skrevet av tekstforfatteren Danny Sangra. I hovedrollene finner vi den svenske skuespilleren Anne Bergstedt, kjent fra blant annet TV-serien Boardwalk Empire og filmen Black Swan, og koreanske Jae Hoon, som har lang erfaring fra film og teater.

Kortfilmen markerer det tredje og siste arrangementet i rekken av «Match Made in HEL»-arrangementer, som er en samarbeidskampanje mellom Finnair og Finavia. I 2015 forvandlet de flyplassen i Helsingfors, til en skatepark for profesjonelle skatere, og i 2016 arrangerte de et moteshow på rullebanen, med syv forskjellige designere fra både Europa og Asia.

– Reise beriker folks liv og åpner nye muligheter, sier Johanna Jäkälä, Vice President, Brand, Marketing & Customer Loyalty hos Finnair.

– Alle reiser har en helt egen historie, noe vi opplever daglig gjennom jobben vår. Denne filmen handler om hvordan disse historiene endrer seg sett med andre øyne, men også behovet for egentid — som er veldig typisk nordisk.

– Flyplassen i Helsingfors, er et knutepunkt for reisende fra øst og vest. Å reise forener mennesker fra ulike kulturer og bakgrunner, og øker vår forståelse av hverandre, sier Katja Siberg, Senior Vice President Marketing, Communications & Customer Experience i Finavia.

– Daglig ser vi hvordan titusener av reisende fra ulike deler av verden møtes og interagerer med hverandre på tvers av bakgrunner, noe som er veldig lærerikt. Som et internasjonalt språk, kan kunsten kombinere ulike verdener på en unik måte, og film er et naturlig grep for å fortelle disse historiene. Vi gleder oss veldig til å dele dette med resten av verden.

Finnair knytter 19 destinasjoner i Asia, og syv i Nord-Amerika, sammen med over hundre destinasjoner i Europa via Helsingfors. Flyplassen er et knutepunkt som i disse dager opplever en raskere vekstfase enn noen gang tidligere. Denne sommeren hadde Finnair 97 ukentlige flygninger til Asia, noe som er historisk høyt. Samtidig gjennomgår flyplassen i Helsingfors, et massivt ekspanderingsprogram for å kunne håndtere opptil 30 millioner passasjerer årlig.

Les flere saker om Finnair HER og om Helsingfors Vanda flygplats/Helsinki Airport  HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Ankommende Asia-passasjerer på Helsingfors Vanda flygplats/Helsinki Airport (foto: ©otoerres)

Kommentarer