Finnair og Widerøe har inngått en ny codeshare-avtale som vil gi de reisende enda bedre forbindelser til og fra Norge. De to flyselskapene har tidligere inngått samarbeide om flyrutene Bergen – Helsingfors og Tromsø – Helsingfors

Robert Lönnblad (bildekilde: Finnair)

Finnair er inne i sin største vekstperiode noensinne, og en viktig del av ekspansjonen er å utvide nettverket mellom Norden og Østen. Nordmenn elsker å reise østover, og Norden blir dessuten stadig mer populært som reisemål. Samarbeidet med Widerøe vil bidra til å styrke dette ytterligere.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, og gjennom den nye avtalen utvider Finnair nettverket sitt med ni nye destinasjoner i Norge. Finnairs AY-kode blir lagt til på flere av rutene som Widerøe drifter på Finnairs nåværende destinasjoner i Norge.

Les også: Nya rutter och tilläggsflyg från Helsingfors-Vanda 2018 - Utbudet av rutter från Helsingfors-Vanda växer — se den långa listan över nya rutter

– Vi er veldig glade for å utvide samarbeidet vårt med Widerøe. For oss betyr det at vi kan knytte enda flere norske destinasjoner til nettverket vårt. Dette er ikke minst gode nyheter for norske reisende som nå får både flere og bedre forbindelser til våre 19 destinasjoner i Asia, våre syv i Nord-Amerika og over hundre destinasjoner i Europa, sier Robert Lönnblad, som sjef for Finnair i Skandinavia.

Widerøe drifter Finnairs flygninger mellom Helsingfors og Bergen og Tromsø, og gjennom den nye avtalen blir Widerøes WF-kode lagt til på disse rutene.

Les også: Widerøe skal fly Finnair til Bergen og Tromsø (oktober 2017) 

Christian Skaug, Kommersiell direktør i Widerøe (bildekilder: finnair/widerøe)

– Det nye samarbeidet med Finnair gir oss en fantastisk mulighet til å styrke både vår egen posisjon, og ikke minst den norske turistindustrien. Et av våre viktigste fokusområder er å bringe Lofoten ut til resten av verden, for ikke å glemme nordlyset som også er veldig populært. Nå som de reisende også kan booke seg inn hos oss gjennom Finnair, vil distribusjonen øke betraktelig, sier Christian Skaug, som er kommersiell direktør i Widerøe.

Lönnblad forteller at satsningen ikke bare legger bedre til rette for å frakte reiseglade nordmenn rundt i verden — den gjør også Norden mer tilgjengelig for asiatiske reisende:

– Norden øker i popularitet, spesielt blant asiatiske reisende, og Norge med sine historiske attraksjoner og mektige landskap er et populært og eksotisk reisemål for utenlandske turister, sier Lönnblad.

Nå kan reisende med Finnair til Oslo enkelt fly videre med Widerøe til Ørsta-Volda, Leknes, Svolvær og Stokmarknes. Fra Stokmarknes, kan reisende fly videre til Tromsø og Kirkenes, og fra Bergen til Molde, Kristiansund, Bodø og Tromsø,— samt Billund i Danmark.

Les også: Flere Finnairfly til populære destinasjoner i Europa - Finnair øker til populære Japan - Finnair forlenger sesongen på rutene til Chicago og San Francisco

Flere saker om Finnair finner du HER og om Widerøe HER

Widerøe skal bruke sine splitternye Embraer E190-E2 på rutene fra Bergen og Tromsø til Helsingfors (photosource: embraer/facebook)

Kommentarer