Finnair setter inn flere avganger på ruten Helsingfors – New York i sommersesongen 2020. Økningen skjer gradvis gjennom hele sesongen, og starter allerede den 4. april.

Finnair - Airbus A 350 XWB - Oslo lufthavn - Gardermoen
Finnairs Airbus A 350 XWB på Oslo lufthavn Gardermoen (bilde: ©otoerres)

Finnair øker de med totalt fem ekstra ukentlige avganger til New York. Økningen fordeler seg på følgende måte:

  • 4. april – 4. mai: tre ekstra avganger i uken
  • 4. mai – 24. oktober: fire ekstra avganger i uken

I høysesongen fra 8. juni til 30. august legger de til ytterligere én ekstra avgang i uken, og har dermed totalt fem ekstra avganger gjennom denne perioden. Med disse avgangene, legger Finnair til totalt 250 ekstra avganger.

Et populært reisemål for nordmenn

Finnair har fløyet til New York i over 50 år, og har for tiden daglige avganger til flyplassen JFK. De ekstra avgangene vil primært driftes av flymodellen Airbus A350.

Ruten er et populært reisemål blant nordmenn, noe som gjenspeiles i tallene til Finnair. Her kommer det frem at USA var et av de aller mest populære reisemålene i fjor.

Sjefen for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad, sier økningen er et viktig tilskudd til Finnairs satsning på USA som destinasjon.

– I over 50 år har flygningene til JFK vært Finnairs flaggskiprute i Nord-Amerika, og vi er glade for at vi endelig kan drifte denne ruten med A350-modellene. Med denne økningen gir vi ikke bare passasjerene større fleksibilitet når det kommer til valg av avgang, vi gir de også muligheten til å velge blant destinasjonene til våre transatlantiske partnere, som opererer over 105 ruter mellom Europa og Amerika, sier Lönnblad.  

Flere saker om Finnair finner du HER

Kommentarer