Finnair fortsetter å bygge ut rutenettverket mellom Norge og Asia. Våren 2020 åpner selskapet en ny rute mellom Norge og Sør-Koreas nest største by Busan, via Helsingfors. Finnair blir det første europeiske flyselskapet som flyr til Busan Gimhae International Airport.

Økonomiklasse på Finnairs Airbus A 350XWB (otoerres)

Våren 2020 åpner Finnair en helt ny rute mellom Helsingfors og Busan i Sør-Korea, med tre ukentlige avganger. Finnair blir det første og eneste flyselskapet som knytter Busan og Europa sammen med en direkterute.

Ruten korresponderer med resten av Finnairs rutenettverk med over 100 destinasjoner i Europa og nå 20 destinasjoner i Asia.

Ankomst Helsingfors fra Asia (©otoerres)

Nettsidene til Busan Gimhae International Airport (PUS/RKPK) finner du HER

Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia gleder seg over den nye ruteåpningen.  

– Vi er glade for å kunne fortsette utbyggingen av forbindelsen mellom Asia og Skandinavia. Sør-Korea er et viktig marked for Finnair, og vi har operert ruten til Seoul i 11 år. Nå blir vi også det første europeiske flyselskapet som flyr til Busan, sier Lönnblad.

Robert Lönnblad (fotokilde: finnair.fi)
Økt turisme mellom Norge og Asia

En fersk undersøkelse utført av Nordstat viser at nordmenns interesse for asiatiske reisemål øker, og Finnair tilbyr den raskeste reiseruten mellom Norge og Asia.

Parallelt med at nordmenn reiser til Asia i høyere takt enn tidligere, har asiatisk turisme også eksplodert i Norge de siste årene.

Avinor og Menon kunngjorde tidligere i år at antallet turister fra Sør-Korea har økt med nærmere 250 prosent siden 2011. Tilreisende fra land i Asia har også et gjennomgående høyere forbruk enn tilreisende fra europeiske land.

Havneby og stranddestinasjon

Busan er Koreas viktigste havneby med betydelige skipsverft,  handelshavn  og en av Asias største cargohavner. 

Koreanerne er usedvanlig glade i sjømat og den årlige sjømatmessen  i Busan er en av de store møteplassene for sjømat i Asia. Faktisk spiser koreanerne så mye som 58,4 kg sjømat årlig,  mer enn noe annet land i verden. 

Den norske sjømateksporten til Sør-Korea har eksplodert de siste årene og nesten femdoblet seg siden 2012. Sør-Korea er også Norges nest viktigste handelspartner i Asia innen norsk maritim sektor og norsk petroleumsrettet leverandørindustri.  

Les mer om Busan på byens nettsider HER og HER

Busan er ikke bare en viktig havneby for næringslivet, det er også en spennende by for fritidsturisme.

Den 1,5 km lange sandstranden  Haeundae Beach i Busan anses å være en av Koreas vakreste strender og er blant annet kjent for Busan Internasjonale Filmfestival

Hete tips til reisen til Busan:
  • Oppsøk det store, berømte fiskemarkedet, Agalchi Market og kjøp deg en tallerken med fersk fisk og skalldyr
  • I 2020 åpner det et nytt operahus i Busan tegnet av norske Snøhetta, som visstnok har mange likhetstrekk med Operahuset i Oslo. Gå å sammenlign!
  • Utforsk Gamcheon Culture Village, en fargerik bydel som er dekorert av kunstnere  
  • Fra Busans fergehavn kan man ta båt over til noen av de mer enn 360 øyene i Sør-Koreas pittoreske “skjærgård”          
  • Legg turen til Busan International Filmfestival som blir avholdt på vakre Haeundae Beach i oktober hvert år

Les mer om Sør-Korea på landets offisielle turistnettsider som du finner HER

Flere saker om Finnair finner du HER

Kommentarer