Finnair lanserer to nye destinasjoner for vintersesongen 2019-2020: Sapporo og Punta Cana.

Økonomiklassen på Finnairs Airbus A 350 XWB (©otoerres)

Finnairs nye rute fra Helsingfors til Sapporo i Japan vil være i drift med to ukentlige avganger fra 15. desember 2019 , frem til 27. mars 2020.

Sapporo er kanskje mest kjent for å være en fantastisk vinter- og skidestinasjon, med mange ulike aktivitetstilbud i ekte japansk stil. Dette blir Finnairs femte japanske destinasjon, i tillegg til Tokyo, Osaka, Nagoya og Fukuoka.

– Vi ser at Japan blir en stadig mer populær destinasjon blant nordmenn. Med under én time kortere reisetid enn det nest raskeste flyselskapet fra Norge, er Finnair utvilsomt det mest effektive alternativet, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

Robert Lönnblad (fotokilde: finnair.fi)

– Dette er et nøkkelmarked for oss, og med fem japanske byer i nettverket vårt, er Finnair nå det største flyselskapet som flyr til Japan. Med den nye ruten blir vi også det eneste europeiske flyselskapet med faste avganger til Sapporo“.

Den økende trafikken mellom Norge og Asia går begge veier, og ifølge lederen i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, er trafikken fra Asia veldig viktig for norsk reiseliv.

– Vi ser at Asia har en stadig større del av totale utenlandske gjestedøgn til Norge. Japanerne er en kjøpesterk gruppe og Japan er et viktig marked for norsk reiseliv, forteller Bergmål.

Astrid Bergmål (Virke Reise)

Finnair lanserer også en ny rute med ukentlige avganger til Punta Cana. Selskapet flyr allerede til Puerto Plata, og får dermed to destinasjoner i den Dominikanske Republikk.

Ruten driftes med Airbus A350, og vil ha én ukentlig avgang i perioden 13. desember 2019 til 27. mars 2020.

Med sine flotte sandstrender, hoteller og golfbaner, er dette er en favorittdestinasjon gjennom vinteren for mange turister på jakt etter sol og varme.

Les flere saker om Den Dominikanske republikk HER

I tillegg øker Finnair også frekvensen til Hong Kong. Sommerens doble, daglige avgangene fortsetter gjennom vinteren 2019/2020. Totalt flyr

Finnair nå til syv byer i Stor-Kina, inkludert Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Nanjing, Guangzhou og Hong Kong.

Flere saker om Finnair finner du HER

Finnairs A 350 XWB har plass til 46 passasjerer i Business Class, 43 i Economy Comfort og 208 på vanlig økonomiklasse (©otoerres)

Kommentarer