Har du noen gang lurt på hvordan det ville ha vært å tilbringe en natt bak lås og slå? Du trenger ikke å ty til ulovligheter for å få svaret. Alt du trenger å gjøre, er å sjekke inn på et av disse stilige ombygde fengslene, som alle byr på det du trenger til et behagelig hotellopphold – uten helt å gi slipp på sin kriminelle fortid. 

Søkemotoren  Hotels.com™ sine eksperter har satt sammen en liste over de kuleste kasjottene, garantert fri for straffbare forhold. 

Malmaison Oxford, Oxford, Storbritannia

Malmaison Oxford (bildekilde: hotels.com)

Bygningen som i dag er kjent som Malmaison Oxford, har en begivenhetsrik historie som strekker seg mer enn 900 år tilbake i tid. Den ligger side om side med Oxford Castle og ble opprinnelig oppført som et normannisk borgtårn i år 1071.

I viktoriansk tid ble borgen utvidet og omgjort til HM Prison Oxford, som var i drift fra 1888 og helt frem til 1996, da bygningen omsider ble ombygd til hotellet den er i dag. 

Malmaison Oxford koster fra 1422 kroner per rom per natt.* Gå til Hotels.com for å bestille. 

Hotel Katajanokka, Helsingfors, Finland

Hotel Katajanokka (bildekilde: hotels.com)

Midt i sentrum av den finske hovedstaden ligger det som i dag går under navnet Hotel Katajanokka. Fra 1837 og helt frem til 2002 var bygningen derimot Finlands mest beryktede fengsel.  Etter flere år med ombygging åpnet fengselet dørene igjen i 2007 – denne gangen som luksushotell. 

Hotel Katajanokka koster fra 879 kroner per rom per natt.* Gå til Hotels.com for å bestille.

The Liberty Hotel, Boston, USA

The Liberty Hotel i Boston (bildekilde: hotels.com)

Bygningen amerikanerne i dag kjenner som The Liberty Hotel, ble bygget i 1852 og huset helt frem til 1990 Bostons farligste kriminelle under navnet Charles Street Jail.

Den mest berømte fangen som har sittet her, er antagelig Malcolm X. Fengselet var i sin tid kjent for sitt åttekantede, 27 meter høye tårn som holdt fangene adskilt etter kjønn og forseelser – og som er ivaretatt som en viktig del av designet på Liberty Hotel.  

The Liberty Hotel koster fra 1627 kroner per rom per natt.*Gå til Hotels.com for å bestille.

Långholmen Hotell, Stockholm, Sverige

Långholmen Hotell (bildekilde: hotels.com)

Øya Långholmen ligger sentralt i Stockholms skjærgård, og har en rik og fengslende fortid som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid. Fengselshistorien begynte i 1724, da de første kvinnelige fangene ankom øya.

Fengselet ble utvidet med årene, men stengte celledørene for godt i 1975. I dag kan du overnatte på Långholmen Hotell og samtidig få adgang til fengselsmuseet, der du kan lære mer om hvordan det var å være fange på øya. 

Långholmen Hotell koster fra 946 kroner per rom per natt.* Gå til Hotels.com for å bestille.

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer