Flere enn fire millioner har fløyet med Norwegians interkontinentale ruter iløpet av de knappe fire årene som er gått siden oppstarten i mai 2013. For å markere milepælen overrasket selskapet passasjerer i Stockholm, London, Paris og Los Angeles med premiumbilletter til valgfri destinasjon i USA eller Thailand.

– Å være passasjer nummer fire millioner er veldig gøy. Det er ekstra stas fordi vi er på vei til Bangkok for å gifte oss. For en fin bryllupsgave, sier Hanna Andersson som ble overasket på Stockholm-Arlanda. (Bildekilde: NAS)

Norwegians langdistanseoperasjoner startet opp den 30. mai 2013 med en flyvning fra Oslo-Gardermoen til New York JFK. Flyet var en innleid Airbus A 340-300 da leveringen av selskapets bestilte Boeing B 787 Dreamlinere ble forsinket fra flyprodusenten i USA.

– På mindre enn fire år har over fire millioner passasjerer valgt å fly med oss mellom kontinentene. Det viser at god kvalitet til en lav pris blir godt mottatt i markedet. Disse rutene er ikke bare positivt for de reisende, men fører også til økt turisme og verdiskaping lokalt der vi flyr. Dette er bare begynnelsen på vår interkontinentale satsning. Vi har 30 Dreamlinere i bestilling og ser frem til å lansere mange spennende interkontinentale ruter i fremtiden, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også: Norwegians EU-selskap får amerikansk flytillatelse

Det begynte med rutene fra Oslo og Stockholm til – New York JFK og Oslo/Stockholm – Bangkok. Siden er det blitt interkontinentale Norwegianflyvninger med Boeing Dreamliner fra både København, London-Gatwick og Paris Charles de Gaulle. I juni 2017 starter selskapet også opp langruter fra El Pratflyplassen i Barcelona.

Quentin skulle reise med DY 7047 fra Paris CDG til Fort Lauderdale da han ble kåret til Norwegians langrutepassasjer nr. 4.000.000 i den franske hovedstaden (Bildekilde: NAS)

Les også: Norwegian starter USA-ruter fra Spania

Sommeren 2017 blir det også transatlantiske avganger med splitternye Boeing 737 Max fra Bergen, Edinburgh, Shannon, Belfast, Dublin og Cork.

Les også: Norwegian med to nye USA-ruter fra Bergen lufthavn Flesland

Antall destinasjoner i USA har også økt fra én (JFK) til fem og når 373MAX operasjonene starter sommeren 2017 kommer det ytterligere tre til.

Les også: 10 nye Norwegianruter mellom Irland, Skottland og USA

Norwegian har de siste årene  også  startet vinterruter med Boeing 737-800 mellom USA og  Karibien (Guadeloupe og Martinique), samt  charterflyvninger for turoperatører i USA til både Mexico, Jamaica og Den Dominikanske republikk.

Les også: Norwegian skal fly charter fra USA til Mexico og Karibia og Norwegian starter ny rute Fort Lauderdale/Miami — Guadeloupe i Karibia

Les flere saker om Norwegian HER 

Kommentarer