Det finnes festivaler for det meste, og noen av de skumleste foregår ikke overraskende i tiden rundt Halloween.

Forfatteren Bram Stoker skrev boken Dracula. Hva er da mer naturlig enn at han feires med en egen festival rundt Halloween-tider? (Foto: Tourism Ireland)

Visste du at det vi i dag kjenner som Halloween startet i Irland? Halloween feires 31. oktober og har sin opprinnelse i den eldgamle irske keltiske festivalen kjent som Samhain. Festivalen markerer slutten av innhøstingen, og i gamle dager trodde irene at det i denne overgangstiden oppstod en glipe i barrieren mellom de levende og de dødes verden.

Halloweenfeiring i festivalformat

Halloween blir fortsatt grundig feiret i Irland, hvor det tennes bål og folk tar på seg skremmende kostymer for å jage bort onde ånder. Men det stopper ikke der — flere steder har det oppstått hele festivaler rundt Halloweenfeiringen.

Her er fire av de mest skremmende og grusomme festivalene som avvikles i Irland denne oktober måned. Det finnes garantert noe her for alle og enhver å sette tennene i.

Bram Stoker Festival, Dublin, 23. — 26. oktober

Irlands hovedstad får et gotisk preg i oktober i år når byens mørkere side vekkes til live i fire dager og netter med Bram Stoker Festival 2015. Dublin har et omfattende festivalprogram året rundt, og nå i oktober feirer Bram Stoker-festivalen den gotiske romantikken og ikke minst forfatteren av den kjente romanen Dracula,Bram Stoker, som ble født i Dublin.

The Spirits of Meath, Meath, 16. oktober — 1. november

Ta en reise tilbake til der Halloween startet for mer enn 5000 år siden som Samhain-festivalen på den historiske Hill of Tara i Meath.The Spirits of Meath Halloween Festival feirer dettet historiske stedet hver Halloween, der tromme- og fløytespillere ledsager de besøkende frem til det store bålet som en del av feiringen.

Banks of the Foyle Halloween Carnival, Derry, 29. oktober — 1. november
De tar Halloween seriøst i Derry, og deres årlige karneval er kjent som Europas største og beste Halloweenfestival med en rekke spennende tilstelninger for folk i alle aldre.

Med tusenvis av festivalgjengere blir både gatene, de mørke smugene og de berømte bymurene overstrødd av hylende hekser, vemmelige vampyrer og skrekkelige spøkelser. Opplev uhyggelige Ghost Bus-turer og nattlige markeder fylt med spenning og uhygge gjennom hele den ukelange samlingen av djevelske aktiviteter som alle vil elske.

Monster-moro, grusomme leker og de underligste events bygger opp til festivalens ekstravagante høydepunkt, nemlig den verdensberømte og «spøktakulære» karnevalsparaden og et fyrverkeri-show som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.

Galway Abooo Halloween Festival, Galway, 24., 25. og 31. oktober
Galway Abooo Halloween Festival avholdes i de middelalderske gatene i Galways latinerkvarter lørdag 24., søndag 25. og lørdag 31. oktober 2015. En Halloween-parade i regi av den internasjonalt anerkjente gateteatertruppen Macnas finner sted søndag 25. oktober. Macnas setter i gang en gatehoppende og trafikkstoppende fest med en horde av kjemper og gateartister, og gir deg en opplevelse du sent vil glemme.

Kommentarer