logo-white

FireLake`s nye konsept utfordrer matscenen i Stavanger

Nå har restauranten FireLake åpnet dørene i nye Radisson Blu Atlantic Hotel, midt i Stavanger sentrum. Den profilerte TV-kokken Daniel Rouge Madsen serverer elegant og tradisjonsrik mat laget over åpen ild, med fokus på gamle, norske tilberedningsmetoder.

Daniel Rouge Madsen - FireLake - Restaurant -  Radisson Blu Atlantic Hotel - Stavanger
Daniel Rouge Madsen, kjent fra TV-programmet Helt Vilt på TV2, åpner kjøkkenet sitt for både lokale og tilreisende gjester. (Foto: Lisa Löwenborg)

Amerikansk konsept i norsk kontekst

“FireLake Grill House and Cocktail Bar” startet i Minnesota. Med restauranter i både Minneapolis og Leeds, er nå turen kommet til Stavanger.

Restauranten er delt inn i ulike områder og passer perfekt til både store og små selskaper. Med amerikansk grillkultur som utgangspunkt, ønsker Madsen å kombinere dette med norske metoder, lokale og økologiske produkter.

– Det som gjør oss spesielle er at vi bruker mange urnorske preserveringsteknikker som sylting, fermentering, graving og speking, sier Madsen.

Radisson Blu Atlantic Hotel - Stavanger
Baren (Foto: Lisa Löwenborg)

90 prosent norsk mat

90 prosent av råvarene kommer fra lokale norske gårder, men det blir også tatt inn eksklusivt kjøtt fra utlandet, som Wagyu-biff fra Japan. På menyen finner en også fersk sjømat og dagens fisk varierer fra kveite til ulike haisorter.

Madsen påpeker at ikke bare kjøttet skal være av høy kvalitet, men at FireLakes egne griller og saltblandinger gir maten en unik krydret smak med røykpreg.

Les mer om FireLake-konseptet HER og HER 

Restaurant FireLake holder til der hvor lobbyen lå i “gamlehotellet” (Foto: Lisa Löwenborg)

Stjernespekket lag

Selv om norske tradisjoner sitter i forsetet, har Madsen med seg et internasjonalt team med erfaringer fra noen av de mest eksklusive restaurantene og hotellene i verden. Selv har han jobbet på flere Michelin-restauranter som Waterside Inn i London og Le Moulin i Frankrike.

– Jeg tar med meg kunnskap fra disse stedene, og når gjestene kommer til FireLake kan de forvente mat med mye kjærlighet. Mat laget fra bunn. Mat det er tradisjon bak. Der elementer fra natur og flammer kommer sammen, avslutter Madsen.

Les også: Nyoppussede Radisson Blu Atlantic Hotel back in business – Les flere saker om Radisson Blu HER 

radisson blu Atlantic Hotel  - Stavanger
Bordet er dekket. I bakgrunnet Breiavatnet med Stavangers “verdensberømte” lysreklame for Jesus, og bydelen Storhaug. (Foto: Lisa Löwenborg)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Golf - Mallorca - Balearene - Spania

Spill golf hele året på Mallorca

Frilager er en utstyrssentral som har alt til turen. Du som privatperson, skole, lag eller organisasjon kan leie kano, telt, fiskeutstyr, turutstyr, kajakk, skiutstyr, skøyter og mye mer (Foto: Marius Dalseg)

Enklere å låne utstyr til friluftsliv

Terminalbygget på Mo i Rana lufthavn, Røssvoll (Foto: Hedda Hiller/Avinor)

Mo i Rana lufthavn Røssvoll holder stengt i hele juli

(Foto: Ģirts Raģelis)

Guide: Møt sommeren i Riga

Viking Yi Dun utenfor Shanghai (Bilde: Viking)

Viking tilbyr nå Mongolia på sine Kina-cruise