Et av Norges mest eksklusive leilighetshoteller sluttet seg til First Hotels den 1. oktober 2019.

First Hotel & Suites Oslo West - 2019
First Hotel & Suites Oslo West (bildekilde: first hotels)

I ambassadestrøket like bak slottet i Oslo og i et av byens mest fasjonable shoppingområder, ligger det siste tilskuddet i First-familien, First Hotel & Suites Oslo West. Bygården i Josefines Gate 30 er tegnet av arkitekt Victor Nordan og oppført i 1916. Opprinnelig ble bygården brukt som fødselsklinikk, men ble åpnet som hotell etter totalrenoveringen i 2018.

– Dette har til nå vært en skjult perle i Oslos overnattingstilbud og vi er veldig stolte av at The Apartments Company valgte Belvar som drifter av hotellet og First Hotels som hotellkjede. Målet er å løfte hotellet ytterligere så det tar sin rettmessige plass som et av de beste og mest eksklusive leilighetshotellene i Norge, sier Mads Jacobsen, administrerende direktør og deleier i First Hotels og Belvar.

Lobby - First Hotel & Suites Oslo West
Lobbyen med originalt glasstak (bildekilde: first hotels)

Personlig touch

Hotellet har 53 leiligheter og var tidligere kjent under navnet «The Sweet». Bygningen er organisert rundt den flotte vestibylen med originalt glasstak og med korridorer og rom ut mot fasaden. Dette gir hotellet et personlig og intimt preg og skiller det positivt ut fra Oslos tradisjonelle hoteller.

– Det har vært en rekke åpninger av store hoteller i Oslo de siste årene og flere skal det bli. First Hotel & Suites Oslo West representerer det motsatte hvor vi blant annet fokuserer på unikitet, personlig service og kvalitet, sier Jacobsen videre.

Ilir Daci, daglig leder i The Apartents Company, har stor tro på at First Hotels vil løfte inntektene til hotellet.

– Tidligere var målgruppen vår long stay-gjester. Med First Hotels’ gode distribusjonsapparat får First Hotel & Suites Oslo West nå en langt bredere og større kundegruppe, noe som også vil merkes på bunnlinjen. I tillegg er konsernet i en spennende fase med ambisiøse planer, sier Daci.

Tredje Oslo-hotell

First-kjeden er solid etablert i hovedstaden med First Hotel Millennium og First Hotel Grims Grenka og kjenner markedet godt.

– Med First Hotel & Suites Oslo West utvider vi tilbudet vårt og jeg forventer gode synergier hotellene mellom. Organisasjonene står godt til hverandre og slagordet vårt, «Your second home is First», er som skrevet for hotellet. Nå skal vi vise at vi også leverer det slagordet lover, og jeg gleder meg til å vise frem First Hotel & Suites Oslo West til alle nye og eksisterende kunder, sier Mads Jacobsen.

Om First Hotel & Suites Oslo West:

  • Bygget: 1916
  • Totalrenovert: 2018
  • Antall rom: 53
  • Adresse: Josefines gate 30

Flere saker om First Hotels finner du HER

Kommentarer