Norske First Hotels skrur opp skiltet på 33 hoteller i en rekke populære spanske turistbyer som Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao og Malaga. Kjeden blir den første norske som prøver seg i Spania.

– Dette er et stort internasjonalt gjennombrudd for oss, som viser at konseptet vårt kan eksporteres langt utenfor Nordens grenser, sier Asmund Haare, eier og grunnlegger av First Hotels til VG.

Hotel Petit Palace Plaza Málaga ligger i gamlebyen – kort vei fra både katedralen og Picasso-mussett. Ned til byen gå-gate er det kun noen hundre meter (petitpalace.com)

Spaniasatsingen skjer gjennom en franchiseavtale med hotellkjeden Petit Palace. Asmund Haare sier at den spanske kjeden har en portefølje som står godt til First Hotels øvrige hoteller og at både kvalitet og design er meget bra. Hotellene har en gjennomsnittstørrelse på 65 rom.

– Når vi først satser utenfor Nordens grenser, er det naturlig å velge Spania, som lenge har vært skandinavenes favorittdestinasjon, sier First-gründeren til VG.

Nordmenn gjennomførte totalt 1.53 millioner turistreiser til Spania i 2014. Flesteparten reiser til Kanariøyene, Valencia-regionen (Costa Blanca), Andalucia (Costa del Sol) og Katalonia (Costa Brava).

Les mer om First Hotels HER

Les mer om Petit Palace HER

Les flere nyheter om First Hotels HER

Kommentarer