FIRST Scandinavia og Boeing har feiret  ett årsjubileet til Newton Flight Academy i Bodø. NFA setter fokus på betydningen av teknologi- og naturvitenskapelig utdanning (STEM) for fremtidige luft- og romfartsinnovatører og pionerer. Det gode samarbeidet mellom Boeing og FIRST Scandinavia fortsetter og nå utvikles en ny undervisningsmodul med fokus på miljø samt eksport av Newton Flight Academy til nye markeder i 2018.

FIRST Scandinavia og Boeing lanserte i dag nye samarbeidsprosjekter under markeringen av ettårsjubileet til Newton Flight Academy. F.V Roger Gilles (Boeing), Alysia Tofflmire (Boeing), Tineke Bakker van der Veen (Boeing), Per-Arild Konradsen (FIRST Scandinavia), Stian Elstad (FIRST Scandinavia) og Jonas Degerth (Boeing). (bildekilde: firstscandinavia.org/boeing.com)

Verdens første Newton Flight Academy åpnet dørene i Bodø den 17. juni i 2016, med fokus på læring innen aerodynamikk, navigasjon og meteorologi. Dette er viktige elementer for å kunne planlegge en flytur og for å erfare hvordan det er å være pilot i en av de tre bevegelige flysimulatorene. Et topp moderne klasserom med undervisningsmoduler som fokuserer på naturvitenskap, teknologi, ingeniørkunst og matematikk (STEM) og høyt kvalifiserte lærere og instruktører skal gi en ekstra verdi for skolene i regionen.

– Det har vært et meget godt første år med drift i Newton Flight Academy. Besøkende fra alle aldersgrupper og sektorer har fått en realistisk flyopplevelse, guidet av våre simulatorinstruktører. Nå er vi straks klare til å starte med et undervisningstilbud for skoleklasser og elever i ungdomsskolen og videregående skole. Engasjerende og praktiske undervisningsopplegg skal gi forståelse og ferdigheter i fundamentale og viktige prinsipper innen naturvitenskapelige- og teknologiske fagområder”, sier Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.

Thea, Sander og Filip fra 10.klasse ved Rønvik skole demonstrerte undervisningsopplegget i Newton Flight Academy for de fremmøtte gjestene. (bildekilde: firstscandinavia.org/boeing.com)

Denne høsten starter også arbeidet med å utvikle en ny Newton-modul om vitenskapen bak bærekraftig biodrivstoff som brukes i luftfartsindustrien. Ulike råstoff og produksjonsmetoder vil bli undersøkt, i tillegg til den praktiske måten å utvinne energi fra flytende brensel. Elever som deltar på undervisningsmodulen i Newton-rom landet rundt vil lære viktigheten av å adressere de voksende miljøutfordringene og å jobbe for å finne globale løsninger på disse utfordringene.

– Vi er svært fornøyd med samarbeidet med FIRST Scandinavia. Ikke bare på det nye prosjektet om bærekraftig biodrivstoff, men også gjennom at vi utvider vårt samfunnsengasjement i andre europeiske land med Newton-konseptet, sier Tineke Bakker-van der Veen, administrerende direktør i Boeing Benelux og Norden.

– Med Boeings og luftfartsindustriens betydelige forpliktelse til å redusere CO2 utslipp og promotere miljøvennlig forvaltning, så tror vi at dette er en fantastisk mulighet for at unge mennesker skal få lære om dette viktige temaet og lede deres generasjon til å løse disse kritiske vitenskapelige og samfunnsmessige utfordringene.”

Tineke Bakker van der Veen, Managing Director Boeing Benelux og Norden, orienterte om fremtidig utvikling i luftfartsindustrien. (bildekilde: firstscandinavia.org/boeing.com)

Kommentarer