Nytt samarbeid med Fosen Yard AS skal sørge for et sekstitalls nye lugarer på MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord. – Vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester nye miljøer om bord med flere lugaralternativer. Investeringen bygger opp under vår sterke tro på vestlandsmarkedet og en oppgang i antall reisende, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Fra en av luksussuitene om bord i MS Stavangerfjord (foto: ©otoerres)

Økt etterspørsel har medført sprengt kapasitet i høysesong og helger. Med dette som bakteppe har fergerederiet bestemt seg for å bygge ut lugarkapasiteten på de to miljøvennlige cruisefergene, som trafikkerer ruten mellom Bergen-Stavanger-Hirtshals-Langesund.

Kapasitetsutvidelsen er på over 20 prosent, noe som medfører at antall lugarer på hvert skip utvides med et sekstitalls lugarer. Lugarene plasseres forut på skipenes 10. dekk, mange av dem i oppgraderte kategorier og med vinduer med panoramautsikt. Samtidig utvides skipenes bufferestauranter med cirka 125 plasser.

Konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line. (Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen)

Det første skipet blir oppgradert i november/desember 2017, mens det andre bygges om i januar/februar 2018.

– Vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester nye miljøer om bord med flere lugaralternativer. Investeringen bygger opp under vår sterke tro på vestlandsmarkedet og en oppgang i antall reisende, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Skipene ble bygget av Bergen Group Fosen — MS Stavangerfjord har vært i drift siden medio 2013 mens Bergensfjord har vært i drift siden mars 2014. Det er Fosen Yard som har fått jobben med å ta fatt på den omfattende utvidelsen.

Buffetrestauranten ombord i MS Bergensfjord (foto: ©otoerres)

I tredje kvartal kunne Fjord Line vise til en omsetningsvekst på 29 prosent og en firedobling av overskuddet mot samme periode i fjor. Fjord Line seiler mot et rekordår takket være flere passasjerer, høyere omsetning per passasjer og en kostnadseffektiv drift.

– Vi er godt fornøyd med tredje kvartal og resultatene så langt i år. Alle de tre rutene gjør det bedre og stadig flere setter pris på å reise med den yngste og mest moderne flåten innen cruisefergesegmentet i Europa, sier Rickard Ternblom.

Fakta om fartøyene:

  • MS Stavangerfjord — satt i trafikk i juli 2013, bygd av Bergen Group Fosen AS, kapasitet: 1500 passasjerer, 306 lugarer, 600 biler.
  • MS Bergensfjord — satt i trafikk mars 2014, bygd av Bergen Group Fosen AS, kapasitet: 1500 passasjerer, 306 lugarer, 600 biler.

Les flere nyheter om Fjord Line HER 

Illustrasjon av skipene med nye lugarer. (Illustrasjon: Falkum Hansen Design AS)

Kommentarer