Strømstadferja MS Oslofjord omflagges fra dansk til norsk skipsregister. Rederiet Fjord Line begrunner omflaggingen med at nordmenn utgjør 90 prosent av skipets gjester og at rederiet derfor ønsker å tilpasse seg signaler fra det lokale markedet ytterligere.

MS Oslofjord omflagges fra dansk (DIS) til norsk skipsregister (NOR) . Skipet seiler i ruten mellom Sandefjord i Vestfold og Strømstad i Vest-Sverige. (Foto: Fjord Line)

– En omflagging, betyr blant annet at det vil bli enklere å benytte seg av norsk og lokal arbeidskraft om bord. Vi må understreke at vi er fornøyd med, og takknemlige for arbeidet dagens besetning utfører. Vi har tro på at vi finner gode løsninger for dem sammen med fagforenigene nå når beslutningen er tatt, sier konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom.

MS Oslofjord, tidligere MS Bergen, har en lang historie i Fjord Line. Hun har seilt for selskapet mer eller mindre uavbrutt siden hun ble bygget i 1993. Først under norsk flagg frem til 2003, deretter under dansk flagg. Nå returnerer altså skipet tilbake til rødt, hvitt og blått.

MS Oslofjord het MS Bergen da skipet var nytt og innledet Fjord Lines trafikk mellom Vest-Norge og Danmark i 1993. Hun har også seilt under navnene Duchess of Scandinavia, Atlantic Traveller og Bergensfjord. Sitt nåværende navn fikk skipet i 2014 (Bilde: Fjord Line)

Les også: Fjord Line vurderer norsk flagg på MS Oslofjord (mars 2020)

Etter en omfattende ombygging og oppgradering, ble MS Oslofjord satt inn på på ruten mellom Sandefjord og svenske Strømstad sommeren 2014. Mottakelsen i markedet har vært formidabel og den foreløpige passajerrekorden ble satt i 2018, da omkring 460.000 passasjerer reiste med skipet. I all hovedsak nordmenn.

– Vi vet at lokalsamfunnet er opptatt av norske arbeidsplasser og norsk tilhørighet. Nå tar vi altså grep, sier Ternblom.

– Vi gleder oss!

Foreløpig gjelder vedtaket kun for MS Oslofjord som betjener linjen mellom Sandefjord og Strømstad, men konkret dato for omflaggingen er ennå ikke satt. Fjord Line`s øvrige skip fortsetter i å seile under dansk flagg DIS-registeret.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer