Stuinger er en stor del av den tradisjonelle matkulturen i Flandern i det nordlige Belgia. Retten kan visstnok spores tilbake til middelalderen og familie hver har sin egen oppskrift som har gått i arv gra generasjon til generasjon.
En populær Flandersk klassiker er versjonen med storfekjøtt. Du finner den enkle oppskriften HER
Hvis du har lyst på en lettere gryterett, kan du for eksempel prøve Ghent waterzooi («zooien» betyr «å koke»), som stammer fra byen Gent. Retten ble opprinnelig laget med fisk, men i dag er kyllingversjonen den mest populære. Det antas at dette kan være fordi kanalene i Gent var forurenset, så fisken forsvant – og derfor ble fisk erstattet med kylling. Du finner oppskriften HER
Det er ikke mulig å snakke om belgisk gastronomi uten å nevne de ikoniske gylne pommes fritesene. 60 prosent av lokalbefolkningen i Flandern spiser pommes frites hver uke – og hver landsby har sin egen pommes frites-bod. I hele Belgia finnes det over 4600 boder som selger fersk pommes frites !
Tradisjonelle belgiske pommes frites lages av potetsorten bintje, og hemmeligheten ligger i å frityrsteke dem to ganger – samt dyppe dem i majones.
Hvis du er glad i søtsaker, kan du også ta med smaksløkene dine til Belgia ved å lage belgisk sjokolademousse eller de berømte belgiske vaflene.
Les mer om de tradisjonelle flanderske spesialitetene HER, HER, HER, HER og HER
Turistnettsidene til Flandern finner du HER – Les flere saker om Flandern HER