Hver sommer er Flandern vert for en lang rekke musikkfestivaler – og ikke noe annet sted i verden finner man så mange kvalitetsfestivaler på et så lite område. Festivalsesongen starter vanligvis i slutten av juni og fortsetter gjennom hele sommeren.

Fra en tidligere Rock Werchterfestival (bilde: ©rock werchter)

Her er noen av høydepunktene fra årets festivalsommer:

  • Graspop Metal Meeting, 16.-18. juni: En av verdens mest kjente heavy metal-festivaler, med plass til 140 000 besøkende.
  • Rock Werchter, 29. juni-2. juli: En av Europas beste rock- og popfestivaler, med plass til 320 000 besøkende.
  • Gent Jazz, 6.-15. juli: En hyggelig festival i det kunstneriske Bijloke-området i Gent. Her kan inntil 40 000 besøkende oppleve en kombinasjon av mainstream-, avantgarde- og fusionjazz.
  • Tomorrowland, 21.-23. juli og 28.-30. juli: En eventyrfestival for voksne, og en verden for seg. Tomorrowland er den beste dance- og technofestivalen i verden, og billettene blir hvert år utsolgt på under en time. Plass til 360 000 besøkende.
  • Antilliaanse Feesten,11.-12. august: Den største karibiske festivalen i verden med plass til 40 000 besøkende. Her kan man oppleve live-opptredener med reggeaton, merengue, salsa, soca og andre eksotiske musikksjangere fra Sentral- og Sør-Amerika.
  • MAfestival Bruges, 4.-13. august: Musica Antiqua Bruges er med sine 15 000 årlige deltakere en av Europas mest anerkjente festivaler innen historisk musikk. Festivalens konserter kan oppleves i Brugges konsertsal, Concertgebouw, i kirker og på andre atypiske steder.

Fra Musiqua Antiquafestivalen (bilde: ©musiqua antiqua)

Finn flere festivaler i arrangementskalenderen på nettsiden til Visit Flanders HER  (filtrér etter festivaler og musikk).

Les også: Dette skjer i Flandern i 2017

Les også: Billig helgetur til Flandern med ny type flybillett

Les flere saker om Flandern HER 

Tomorrowland er en av de mange festivalene i Flandern (bilde: ©Tomorrowland)

Kommentarer