De 15 paradisøyene i Stillehavet med navn som Raratonga, Manihiki og Atiu ble i 2018 besøkt av 234 nordmenn, 566 svensker og 368 dansker — en økning på ni prosent. Øyene ligger midt mellom New Zealand og Hawaii, og en av de 1200 skandinavere som fant veien hit i fjor var forfatteren Liza Marklund. Hun bodde her i flere måneder mens hun skrev på sin siste bok; Perlefarmen.

Stadig flere nordmenn finner veien til Stillehavet og Cookøyene. (bildekilder: CookIslands.Travel/Fijireiser.no)

– Vi ser en økende interesse for Cookøyene fra Norge og Skandinavia, forteller Ian Griffiths fra Cook Islands Tourism i Nord Europa.

Cookøyene er kanskje noen av de siste hvite flekkene på kartet der de ligger langt ute i Stillehavet. Her virker ikke mobilen som hjemme, det er ikke lov å bygge høyere enn kokospalmene og alt fra små barer til lekre boutiquehoteller drives av de lokale.

Cookøyene er kjent for sin gjestfrihet. Her tre glade damer på Raratonga. (bildekilder: CookIslands.Travel/Fijireiser.no)

Her er alt i ´små-skala´, og man finner ingen Burger King eller internasjonale hotellkjeder.

Gjestfri lokalbefolkning og verdens vakreste lagune

Mange kombinerer gjerne to til tre øyer nå de reiser hit, og gjennomsnittlig oppholdstid er rundt 14 dager. Det er gjerne par som besøker øyene, men også stadig flere barnefamilier finner veien hit fra Skandinavia forteller Cook Islands Tourism.

– De leier gjerne en villa, og blir her i noen uker.”

Cookøyene har opprettet verdens største marine-park for å beskytte livet i havet. Den er på hele 1,9 millioner kvadratkilometer. (bildekilder: CookIslands.Travel/Fijireiser.no)

Les også: Hva med å lære og spille ukulele på en av verdens vakreste øyer — Raratonga, Cook Islands?

Et «must» for mange er å oppleve øya Aitutaki, som har ´verdens vakreste lagune´ i følge grunnleggeren av Lonely Planet, Tony Wheeler.  

– Nesten alle som besøker Cookøyene reiser hit for å se den vakre lagunen, forteller Griffiths.

Lagunen på øya Aitutaki er i følge grunnleggeren av Lonely Planet verdens vakreste. (bildekilder: CookIslands.Travel/Fijireiser.no)

I tillegg til vakre strender og laguner byr øyene på mange aktiviteter som trekking, fisking, snorkeling og kiting for å nevne noen. Men i følge Griffiths er det gjerne møtet med den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen som sitter igjen når man reiser her i fra. 

Flere relaterte saker finner du HER

Årlig besøkes øyene av 150 000 reisende — hvorav 12 000 kommer fra Europa.

Med 20 kilometer sammenhengene strand rundt for eksempel øya Raratonga, er det lett å finne sin egen strand. (bildekilder: CookIslands.Travel/Fijireiser.no)

Kommentarer