Bruken av veihjelp og bilberging øker i Norge, viser forsikringstall.

Biltrafikk - Oslo - Norge - If
Påsken er en tid hvor mange har behov for veihjelp. Flatt batteri og punktering er blant de vanligste grunnene til å be om veiassistanse, opplyser forsikringsselskapet If. (Foto: If)

I fjor var det 208 428 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 16 162 oppdrag fra året før.

– Selv om trafikken i samfunnet jevnt over har gått ned under koronatiden, var det svært mange ute på veiene sist sommer. Mange nordmenn på ferie i sitt eget land synes i veihjelpsstatistikken, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Han peker på at mange på norgesferie førte til en naturlig økning i antall veiassistanser, mekaniske skader og karosseriskader her i landet. Påskeferien er også høysesong for veihjelp, med mange på farten.

Brannen i parkeringshuset på Sola 7. januar i fjor førte til behov for mange bilberginger. Flere hundre biler ble etterhvert hentet ut av parkeringsanlegget, opplyser If. En høy andel av av dem var uskadet og i kjørbar stand.

– Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper. Ved veiassistanser er det gjerne noen årsaker som utmerker seg: Punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil, sier Clementz.

Med flere elbiler på veiene er det en økning i behov for batterilading og transport av bil med flatt batteri.

Kommentarer