Knapt en helg går i Florida Keys og Key West uten at et spektakulært event eller en sprudlende festival finner sted. Gjennom hele året, byr den subtropiske øykjeden sine besøkende på underholdning. Her feires alt fra historie og kultur til velsmakende mat og drikke, samt utendørs eventyr av ulike slag. Uansett om man er over eller under havflaten, så står begivenhetene i sentrum. Her er noen av høydepunktene man ikke bør gå glipp av i 2017.

Conch Republic (Photo: Florida Keys News Bureau)

Conch Republic (Photo: Florida Keys News Bureau)

Eventyr til havs og på land

I Florida Keys og Key West vrimler det av aktiviteter for den eventyrslystne, både på land og til havs. Liker du løping, legg gjerne kursen mot en av verdens lengste broer — midtpunktet i Florida Keys, Overseas Highway — under maratonløpet Seven Mile Bridge Run.

Er du på utkikk etter et “bløtere” eventyr i Floridas velkjente turkise hav; kan du utfordre dine svømmeferdigheter på øya Islamorada med Swim for Alligator Lighthouse, eller du kan treffe hundrevis av dykkere på undervannskonserten The Lower Keys Underwater Music Festival og feire det eneste levende korallrevet i det kontinentale USA. Er du båtentusiast, kan du følge de internasjonale konkurransene i Key West, for eksempel  spennende kappseiling på Quantum Key West Race Week, eller raske motorbåter i det  adrenalinpumpende Super Boat World Championship Series.

Les også: Musikkfestival under havoverflaten i Florida Keys

Mat og drikke

Florida Keys generøse fisk- og skalldyrtilbud, med stor kulinarisk bredde og innovative kokker er typiske ingredienser på velsmakende festivaler og arrangement som finner sted  på øykjeden i løpet av 2017. Noen av de mest populære festivalene er Islamorada Food & Wine Festival, Key Wests Food & Wine Festival og The Original Marathon Seafood Festival. For deg som er en virkelig “foodie”, er det virkelig verdt et besøk for å nyte de ulike smaksensasjonene.

Les også: Smak på Floridas kulinariske ikon på Key Lime Festival 2-4 juli

Teksten fortsetter under bildene – klikk for å se bildene i full størrelse 

Parader, historie og stjerner

Florida Keys og Key West byr på mange spesielle festivaler, og øykjeden er kjent for sin avslappede stil og sin inkluderende atmosfære. Key West Pride og Womenfest er to festivaler som arrangeres med glede og stolthet, mens kreative antrekk står i sentrum under Key West’s Fantasy Fest.

Kulturarv finnes det også rikelig av, og den legendariske forfatteren Ernest Hemingway, som levde og skrev i Key West på 1930-tallet, har ettrlatt eg en rik arv. Som besøkende er du velkommen til å feire Hemingway og hans berømte livsverk under det årlige Hemingway Days Acceleration.

Les også: Gå i Hemingways fotspor i Key West

Og tar du turen forbi Key Largo — stig inn i filmens verden under The Humphrey Bogart Film Festival. Stjerner av et helt annet slag lokker astronomer til den nedre delen av Florida Keys, The Winter Star Party byr på  unike muligheter til å betrakte kometer og himmellegemer.

Les også: Fem ekte smakstips på Florida Keys fem øyer

Teksten fortsetter under bildene – klikk for å se bildene i full størrelse 

Mer informasjon om arrangementene:

Les mer om alle festivaler og arrangement i 2017 HER  

Les flere nyheter om Florida og Florida keys HER og HER 

Klikk for å se bildene i full størrelse 

 

Kommentarer