Widerøe starter sommeren 2021 to nye direkteruter til Leknes og Svolvær i Lofoten fra Bergen lufthavn Flesland. Oppstart blir den 26. juni. Selskapets reiseundersøkelse for neste sommer viser at Norgesferien kan bli om mulig mere ettertraktet enn årets.

helle lufthavn - svolvær - widerøe
Ombordstigning i Svolvær (bilde: ©otoerres)

Majoriteten av de som allerede har bestemt ferieplanene i 2021, ønsker seg nok en gang Norgesferie. Nordlendingene vil til sør, Sør- og Vestlendingene vil til nord – og alle vil til Lofoten. Selskapets store reiseundersøkelse viste våren 2020 at Norgesferie var prioritet nummer én. Høstens undersøkelse viser den samme tendensen for neste sommer.

At Widerøe er tidlig ute og lanserer sommerruter for neste sesong, er ingen tilfeldighet.

Silje Brandvoll (wf.no)

– Norsk reiseliv generelt, og flybransjen spesielt, er i dyp krise. Det er utrolig viktig for å bevare norske arbeidsplasser ­at nordmenn kjenner sin besøkelsestid og bruker norsk reiseliv, sier Silje Brandvoll som er kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

– Selv om du ikke kan reise i dag, kan du planlegge for ferie i morgen. Vår oppfordring er derfor å begynne å planlegge for vinterferie, påskeferie og sommerferie allerede nå. Bestill en flybillett, og gjerne hotell også – det norske reiselivet trenger dette sårt akkurat nå, fortsetter hun.

Alle ønsker noe å se frem til. Sommerferien 2021 burde ikke være noe unntak. Oktober satte ny rekord for antall passasjerer som reiste via Bergen til deres neste destinasjon med 17.533 passasjerer. Forklaringen er ene og alene Widerøes storsatsning på Bergen som knutepunkt.

Les også: Torp og Flesland blir Widerøes jetflybaser (juli 2017)

Plasseringen av base for Widerøes jet-satsning i Bergen ble starten på Widerøes ekspansjon. Widerøe har til nå 15 destinasjoner ut fra Bergen og gode forbindelser. Hyppigere avganger på enkeltruter resulterer i flere reisealternativer for de reisende.

Widerøe lanserer nye sommerruter i 2021 (foto: ©otoerres)

Destinasjonene med størst vekst i antall avganger er Ålesund, Stavanger og Trondheim, i tillegg til Evenes som ble introdusert i sommer. Fra 26. juni blir det også mulig å fly direkte til Svolvær og Leknes.

Widerøes egen reiseundersøkelse for sommeren 2021 viser at Norgesferien blir om mulig enda mer ettertraktet neste sommer. Widerøe lykkes svært godt med å møte etterspørselen etter norgesferie i 2020. Vi utvider derfor tilbudet av sommerruter mellom fjord og nord for sommeren 2021.

Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe (bildekilde: widerøe)

– Vi håper å gjenta årets sommersuksess. Vi hørte på kundene våre og satte opp sommerruter mellom sør og nord. Tross pandemi klarte vi å fylle de fleste setene med feriesultne nordmenn gjennom sommeren, sier Christian Skaug som er kommersiell direktør i Widerøe.

– At tidene er usikre og at mange kvier seg for å legge langsiktige planer, har vi stor forståelse for. Skulle imidlertid planene endre seg, kan du gebyrfritt endre reisen din til et annet tidspunkt ut august måned 2021. Du betaler kun differansen mellom opprinnelig billettpris og det billetten koster på det nye reisetidspunktet, fortsetter Skaug. Alle trenger noe å se frem til, og en velfortjent ferie er noe alle kan glede seg til. Vi håper derfor at mange legger sommerferien under juletreet i år, avslutter han.

Rutene har oppstart 26. juni og har ukentlige avganger hver lørdag frem til 14. august. Priser starter fra 1199,- og billettene er tilgjengelig i booking.

Flere saker om Widerøe finner du HER

Kommentarer