SAS lanserte denne uken tre nye internasjonale flyruter til Scandinavian Mountains Airport – Sälen/Trysil. Den 28. desember begynner SAS å fly fra London Heathrow, og den 29. desember åpner flyrutene fra København og fra danske Aalborg.

Dronebilde av Scandinavian Mountains Airport (bildekilde: scandinavianmountains.se)

SAS blir det første flyselskapet som flyr internasjonale gjester direkte til den nye flyplassen ved grensen mellom Sverige og Norges største skidestinasjon, Trysil.

Les også: SAS starter direkteruter til Scandinavian Mountains Airport

Nå kan de engelske og danske gjestene glede seg over å kunne sjekke inn på resorthotellene i Trysil etter en transfertid på bare 40 min.

– Dette er en stor dag for oss som har så mange gjester fra England og Danmark. Tenk å kunne tilby dem å lande på vår flyplass Scandinavian Mountains Airport. Med en rekordkort transfer kan gjestene på mindre enn 40 minutter komme til en av våre to hotellobbyer for innsjekk . Det kan man kalle feriekvalitet, sier Maria Åhgren, som er direktør for både Radisson Blu Resort & Radisson Blu Mountain Resort & Residences, Trysil. 

På ski i Mountain Resort Trysil (Foto: Ola Matsson)

I over seks år har resorthotellene i Trysil jobbet med, og rettet mot, det engelske markedet. Eksempelvis var 61 prosent av hotellenes gjester fra England i uke 8 i 2018.

– Vi har i mange år jobbet dedikert, aktivt og engasjert med og mot det engelske markedet. Det er utrolige fine gjester på alle måter, sier Åhgren.

– De setter stor pris på å bo på hotell med alt tilrettelagt i form av god mat og opplevelser som SPA, bad og bowling. De er flinke til å gi direkte feedback og det gir oss forutsetningen til å hele tiden heve servicenivået vårt. Det er en stor prioritet for oss å hele tiden sørge for at vi svarer til kravene som de internasjonale gjestene stiller. Det at man ankommer med fly, og ikke kommer med bil, har en god del å si for hva som må være på plass, fortsetter Åhgren.

Mountain Resort Trysil (Foto: Jonas Sjögren)

– Det som står i fokus videre nå er å fortsette videreutviklingen av vårt familietilbud året rundt, avslutter Åhgren.

Agentene jubler

Radisson Blu Resort Trysil har et godt samarbeid med reiseagenter i England, og det at de nå kan tilby sine kunder å forkorte reiselengden betraktelig, er selvfølgelig veldig positivt. 

– Dette er gode nyheter for området. Økt tilgang og mer enn halvering av reisetiden sammenlignet med Oslo, sier Andy Hemingway, Product & Sales Manager i Ski Safari.

Selskapet har vært en partner for hotellet i over seks år. 

– De 4-stjernes hotellene er høyt rangerte av våre kunder og nå har vi enda flere valgmuligheter, pluss den ekstra komforten ved å fly direkte til Scandinavian Mountains, sier Hemingway.

Les også: SAS introduces direct services to the new airport in Sälen/Trysil

Les flere saker om Scandinavian Mountains Airport HER, om Trysil HER og om SAS HER

Dronebilde av Scandinavian Mountains Airport (bildekilde: scandinavianmountains.se)

Kommentarer