Det britiske regionalselskapet FlyBe har innstilt alle operasjoner og er satt under administrasjon. Årsaken til kollapsen skal være at den britiske regjeringen trakk seg fra en redningspakke som ble vedtatt i januar, samt lavere etterspørsel som følge av coronaviruset.

FlyBe - nettside - konkurs - mars 2020
Denne beskjeden ble lagt ut på FlyBe`s nettsider torsdag 5. mars 2020 (skjermdump: flybe.com)

Torsdag 5. mars var det slutt for det britiske regionalflyselskapet FlyBe, som ved nyttår ble rebrandet til Virgin Connect. Knappe to måneder etter den forrige redningspakken måtte selskapet innstille all virksomhet og be om konkursbehandling.

Les også: FlyBe blir Virgin Connect (oktober 2019)

Årsaken til kollapsen skal ifølge britiske media være lavere etterspørsel som følge av coronaviruset, samt at den britiske regjeringen skal ha trukket seg fra den redningspakken som ble vedtatt i januar 2020.

FlyBe ble startet i 1979 og hadde vel 2400 ansatte , samt en flåte på rundt 70 fly av typene Bombardier Q400, samt Embraer E-175 og E-195. Selskapet hadde også 37 fly i bestilling.

FlyBe hadde en periode også et samarbeide med Finnair om regionale flyruter og var i enn del år fra 2014 også underleverandør av regionale ATR-72 flyvninger til SAS. Det samarbeidet ble avsluttet for noen år siden.

Les også: FlyBe skal fly svenske ruter for SAS (november 2014)

FlyBe fløy til 75 destinasjoner i hele Europa. Flesteparten – 38 var i Storbritannia, 17 i Frankrike, samt til Irland, Spania og Italia.

Hovedkontoret lå i Exeter, mens den største basen var på Southampton Airport. FlyBe hadde også store baser på flyplassene i Manchester, Birmingham og George Best international airport i Belfast.

Flere saker om FlyBe finner du HER

Flybe Embraer 175 (flybe.com)

Kommentarer