Klokken 10.30 lørdag formiddag – nesten fem timer etter den oppsatte avgangstiden, kom Star Tours Kretafly (BT7843) seg på vingene fra Oslo lufthavn Gardermoen. Årsaken til forsinkelen var at fire av fem besetningsmedlemmer blåste rødt i en promillekontroll før avgang klokken 05.45.

En flykaptein, en pilot og to flyvertinner fra airBaltic ble rundt klokken 05.15 lørdag morgen stanset i en promillekontroll på Oslo lufthavn Gardermoen. De fire ble tatt med til lege for å sikre blodprøver.

–  Kapteinen, styrmannen og to flyvertinner hadde en promille på over 0,2, sier politiets operasjonsleder Ronny Årstein til NRK.

De fire skulle flydd en Boeing 737 til Kreta med over 100 gjester fra Star Tour klokken 05.45.

Passasjerene ble tatt hånd om på Gardermoen av turoperatøren Star Tour. Ny besetning måtte komme på plass og klokken 10.30, eller fire timer og 45 minutter etter ruteplanen, kunne flyet ta av med kurs for Kreta.

Flyselskapet airBaltic har ikke kommentert hendelsen med BT7843, men skriver på sine Facebooksider at det tar dette meget alvorlig og vil komme tilbake med mer informasjon når de har fått undersøkt saken nærmere.

airBaltic`s Facebooksider finner du HER

Kommentarer