Britiske flybmi øker kapasiteten på ruten mellom Stavanger og Newcastle med 30 prosent. Selskapet lanserer også videreforbindelse for reisende fra Stavanger til EU-hovedstaden Brüssel via Newcastle.

Newcastle liggerved elven Tyne som renner ut i Nordsjøen (bildekilder: flybmi/avinor)

Den økte kapasiteten vil bidra til høyere trafikk til Newcastle gjennom hele julesesongen, spesielt når europeiske reisende samles for å oppleve byens eget julemarked som starter fredag 16. november på attraksjonen Grey’s Monument i sentrum av Newcastle.

Et kulturelt knutepunkt som Newcastle er også inngangsporten til det pittoreske nordøst-området i England. Priser starter fra kr 902.- én vei. Kapasitetsøkningen vil fortsette i 2019 for å møte økende etterspørsel fra forretningsreisende og fritidsreisende for hyppige frekvenser på helårlig basis.

Kapasitetsøkningen vil også gjøre det mulig for kunder å reise enda enklere til julemarkeder og vinterfestivaler i Brüssel. Her starter julesesongen fredag den 30. november med åpningen av Brüssel vinterkunst og julemarked som varer fram til den 6. januar 2019. I dette markedet er det over 200 utstillere som selger unik kunst og håndverk på festplassen, sammen med et tradisjonelt messeområde, i tillegg til et spektakulært lyd og lysshow.

BMI Regional Embraer EJ145 på Stavanger lufthavn Sola. Selskapet har 19 fly av typene Embraer EJ 135 og EJ 145 (©otoerres)

Det kan også forventes økt turisme fra Newcastle-området til Stavanger. Det er blant annet interesse for de som foretrekker en mer tradisjonell atmosfære som julemarkedet i Egersund. Her tilbys en autentisk og mer avslappet julebyopplevelse som preges av snødekte fjell, tradisjonelle trehus og et varmt fellesskap. Markedet går over to langhelger fra 6-9. og 13-16. desember.

Leon McQuaid, leder av ruteutvikling ved Newcastle lufthavn, sier:

– Stavanger er et populært valg for reisende fra hele regionen. Videreforbindelser til Brüssel gir god tilknytning for forretningsreisende fra Stavanger. Det er fantastiske nyheter både for Newcastle lufthavn og våre passasjerer at flybmi har økt kapasitet til Stavanger lufthavn. Vi gleder oss til å se flere mennesker enn noensinne få oppleve denne destinasjonene i vinter. ”

Antony Price, Direktør for markedsføring og kunder i flybmi, sier:

– flybmi har fokus på å sikre et godt tilbud til Newcastles forretnings- og fritidsreisende, samt å knytte byen direkte til viktige forretnings- og kulturelle destinasjoner i hele Europa, og plasserer også Newcastle på kartet for internasjonale reisende. Rutene til Brüssel og Stavanger har vært spesielt gode operasjoner, og vi er glade for å øke kapasiteten på rutene i overskuelig fremtid. ”

Les også: BMI Regional skal fly Stavanger — Newcastle (april 2016) – Flere saker om flybmi finner du HER

Kommentarer