Norwegian har sparket en flykaptein som var hovedverneombud under pilotstreiken i selskapet. Årsaken skal være manglende tillit til vedkommende blant annet i forbindelse med ytringer under streiken. Nå truer fagforeningen med rettsak.

Det brygger opp til ny strid mellom Parat og flyselskapet Norwegian i kjølvannet av pilotstreiken i mars. En flykaptein, som også var verneombud i Norwegian Air Norway, ble tidligere i sommer sparket fra sin stilling i selskapet. Årsaken skal være manglende tillit til mannen, melder dagbladet.no.

Advokat Christen Horn Johannessen, som representerer flykapteinen og fagforbundet Parat, bekrefter oppsigelsen og sier til avisen at den blant annet er begrunnet med manglende tillit på grunn av det de omtaler som «uakseptabel opptreden som ansatt kaptein og i rollen som hovedverneombud».

Leder i Norwegian Pilot Union – NPU, Halvor Vatnar sier til avisen at han stiller seg uforstående til oppsigelsen og at han støtter den oppsagte flykapteinen 100 prosent.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier til Dagbladet de ikke kommenter personalsaker, men bekrefter at vedkommende har fått sparken og at han  utmerket godt vet hvorfor.

Når varsler pilotenes fagforening og Parat etterspill – om nødvendig i arbeidsretten.

Tidligere saker:

Kommentarer