En time etter at Babcock Scandinavian AirAmbulance hadde sendt utkast til tariffavtale til foreningen i LT Tech, kom svaret om at foreningen likevel ikke ønsket forhandlinger

Daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance beklager at det ikke ble avtale med LT Tech om vedlikeholdet av de nye ambulanseflyene. (Foto: BSAA)

– Overrasket

Daglig leder i Babcock Scandinavian AirAmbulance, Marius Hansen, er overrasket over at foreningen ikke ønsket å møtes for å diskutere en mulig løsning som kunne sikret alle teknikerne ute på basene jobb videre i tjenesten.

– Vi har forholdt oss til signalene fra Stortinget om å videreføre erfaring og kompetanse i tjenesten, og tilbød derfor jobb til alle teknikerne som gjennomfører det daglige vedlikeholdet ute på basene. Vi sendte i dag morges over forslag til tariffavtale, og så frem til å sette oss ved forhandlingsbordet neste uke, sier Hansen.

Var villig til å strekke seg langt

Hansen sier han var villig til å strekke seg langt for å finne en løsning. Han respekterer fagforeningens konklusjon, men synes det er synd at det ikke blir forhandlinger.

– Vi så frem til å sette oss ned med dem, men må bare ta til etterretning at de ikke ønsker å møte oss ved forhandlingsbordet, sier Hansen som nå jobber videre med alternative løsninger.

Jobber videre med alternativene

– Våre to prioriterte løsninger var å få en avtale med selskapet LT Tech, eller tariffavtale med teknikerne direkte. Begge disse løsningene er nå uaktuelle. Vi jobber derfor videre med alternativene, slik at vi har alt på plass når vi overtar 1. juli”.

Babcock kommer blant annet til å ta frem igjen søknadene de hadde satt på vent fordi selskapet primært ønsket en kollektiv løsning med de som jobber i tjenesten i dag. I tillegg vil Babcock vurdere de øvrige tilbudene selskapet har fått fra verksteder som er interessert i oppdrag.

Skal være klar 1. juli

1. juli overtar Babcock Scandinavian AirAmbulance driften av ambaulanseflytjenesten i Norge.

– De nye flyene er i rute, pilotene er på trening, og ut fra den dokumentasjonen jeg i dag har om hvilke alternativer vi har for vedlikehold, er jeg trygg på at vi skal være klar for å ta over denne viktige tjenesten 1. juli, avslutter Hansen.

Les også: Babcock tilbyr alle teknikerne på ambulanseflybasene jobbBabcock har fått norsk driftstillatelse96 av 98 piloter har sagt ja til Babcock

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer