Mange av Avinors 45 lufthavner hadde vekst i januar i forhold til samme måned i fjor.

Avinor Oslo lufthavn økte med 2,6 prosent, Bergen lufthavn økte med 3,8 prosent, mens Stavanger lufthavn økte med tre prosent. Trondheim lufthavn hadde en nedgang på 1,8 prosent.

Av de største lufthavnene i regionene for øvrig var det størst passasjervekst på Ålesund (6,8), Tromsø (5,3) og Kristiansand (2,9).

– Luftfarten har en avgjørende rolle for nasjonal verdiskapning, og oppgangen ved blant annet Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Tromsø lufthavn bekrefter en trend vi har sett over tid, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Populære Polen

Trafikken til og fra Polen hadde størst vekst i januar, med over 15 000 flere passasjerer, en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Veksten til Polen utgjorde over 40 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i januar. Det er særlig trafikken til og fra Gdansk som øker. Lavprisselskapet Wizz Air opererer direkteruter fra Gdansk til åtte forskjellige Avinor-lufthavner, forteller direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Les også: Bästa start sedan 2001 för Växjö Småland AirportBedste januar nogensinde i Aalborg LufthavnPassagerarrekord på Swedavias flygplatser i januariNy januarrekord i Billund lufthavn

Kommentarer