Den svenske, flyvende elbåten Candela får nå en norsk partner i Oslo. Det er selskapet House of Yachts som satser på den omtalte fritidsbåten.

Candela Seven - elbåt - vingebåt - Sverige
Den foilende og helelektriske Candela Seven har fått stor oppmerksomhet i media og topper listen over bestselgende elbåtsmodeller i Europa. (bildekilde: candelaspeedboat.com)

– Dette er en fantastisk båt som for første gangen gjør det mulig å krysse den norske skjærgården i høy fart på ren el, uten lyd eller støt fra bølger. Dette er starten på fremtiden hva gjelder båtlivet, sier Sondre Klungland hos House of Yachts.

Les også: Elbåtar på Allt för Sjön: Svenska, flygande Candela Seven är framtiden för motorbåtar (mars 2020)

– Candela Seven er den perfekte båten for dagsutflykter i skjærgården vår. Ikke bare for at du kan kjøre utslippsfritt, men det er i våres øyne den første helelektriske daycruiseren som på alvor kan konkurrere med fossildrevne båter i samme segment, sier Sondre Klungland.

Den foilende og helelektriske Candela Seven har fått stor oppmerksomhet i media og topper listen over bestselgende elbåtsmodeller i Europa. Takket være aktive, elektronisk styrte foiler, flyr Candela Seven over vannoverflaten hvilket minimerer friksjonen og gir helt unike ytelser.

Candela Seven - elbåt - vingebåt - Sverige
Foilsystemet på Candela Seven (bildekilde: candelaspeedboat.com)

Takket være de effektive foilsystemet har Candela Seven en rekkevidde på hele 50 nautiske mil i 20 knop, hvilket er en rekord for elbåter. I denne hastigheten bruker båten kun 0,8 kWh/Nm, hvilket tilsvarer energiinnholdet i 1 dl bensin.

For den som skulle ønske å oppleve hvordan det kjennes å fly elektrisk over vannoverflaten, vil det være anledning til å oppleve Candela Seven i Norge i juni 2021.

Les også: A virtual test ride in the first flying electric boat (juni 2020) – This electric boat flies above the waves (april 2020)

Kommentarer