Med åtte mikrobryggerier innen en radius på 30 mil er Östersund og Jämtland et ølparadis. Östersund er utnevnt til Creative City of Gastronomy av UNESCO, og det betyr god mat og drikke for det store antallet norske gjester som besøker byen hver sommer.

Foodstock - Østersund - Sverige

Foodstock i Østersund, Sverige (destinationostersund.se)

Hottest i Sveriges gastronomiske hovedstad Östersund akkurat nå er Jazzkökets Food Stock og mikrobryggerierne Räven & Skatan, samt Jemtehed & Brande.

Jemthed Brande (destinationostersund.se)

Jemthed Brande
(destinationostersund.se)

– Siste helgen i august og september er det tid for Food Stock. Dette betyr at vår gårdsplass fylles av produsenter fra området, og besøkende går rundt og prøvesmaker delikatesser, oster, knekkebrød, honning, kjøtt, fisk og drikkevarer. Dette innbefatter både lokalt øl og alkoholfritt drikke. Som navnet antyder, er idéen basert på Woodstock, der musikkens stjerner ble hyllet. Her er det i stedet matens og håndverkernes stjerner som hylles på Jazz Kitchens gårdsplass. Scenen inne i restauranten tilbyr underholdning og vinylplater spilles i baren, sier Kristoffer Andersson, som driver Jazzköket i Östersund.

Den siste helgen i august samles også mange av de lokale mikrobryggere i Östersund til Craft Beer Festival. Blant annet kommer Fox & Magpie (Räven & Skatan) og Jemtehed & Brande til å være til stede med sin egenbryggede øl.

– Ølbrygging er mye moro. Vi brygger gode og morsomme ølsorter, og vi eksperimenterer hele tiden. Lykken er når vi etter en måned har oppnådd en fantastisk smak som både vi og våre kunder liker, sier Andreas Hägglund hos Fox & Magpie.

Jemtehed og Brande satser på høy kvalitet med et personlig preg, og prøver å ligge i forkant av dagens øltrender.

– Fremfor alt lager vi øl som vi liker, og vi prøver å tilby et bredt spekter. I år vil 20 000 liter øl leveres av mikrobryggeriet vårt, sier Jesper Jemtehed på Jemtehed & Brande.

Kommentarer