20 USA-stater på 24 timer er målet for den norske trioen Gunnar, Tay og Øystein. Søndag formiddag norsk tid, gikk startskuddet i Kittery, Maine – og de norske guttene er nå på full fart gjennom USA mot ny verdensrekord.

– Vi er på god vei til å klare målet om å besøke 20 stater i løpet av 24 timer, bekrefter “ekspedisjonsleder” Gunnar Garfors.  40-åringen er en velkjent globetrotter og forfatter –  og den første nordmannen som har besøkt alle land i verden.

I fjor ble Garfors, og reisekameratene Tay-young Pak (43) og Øystein Djupvik (41) historiske da de klarte å ta turen innom 19 land i Europa i løpet av et døgn.

Nå er gjengen på god vei til å bli historiske på nytt.

– Vi har nå gjort unna Maine, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut og Rhode Island og ligger så lang foran skjemaet til ny verdensrekord. Trafikken flyter fint og vi kjører veldig ansvarlig og trygt, forklarer sjåfør Øystein Djupvik.

Matansvarlig Tay har sørger for at energien holdes oppe og at ingen skal sulte under det spektakulære rekordforsøket.

– Før startet i Maine, sørget jeg for å kjøpe inn en god del hummer, så det er ikke synd på disse guttene. Det blir faktisk litt gourmetservering fra baksetet underveis, smiler Tay.

Hvor ferden går videre, er imidlertid en liten hemmelighet.

– Av sikkerhetsmessige hensyn ønsker vi ikke å røpe den detaljerte ruten, men du kan følge oss via www.recordrunusa.com, eller via Facebook-siden vår. Der kommer det kontinuerlige oppdateringer, bilder og videoer underveis i rekordforsøket. Vi kjører også med GPS, så ruta dukker opp på et eget kart ettersom vi legger statene bak oss. Hovedsponsoren vår, spillselskapet ComeOn!, har til og med gjort det mulig å vedde på om vi klarer rekorden. Og så langt ser det utrolig bra ut! sier Gunnar Garfors.

Kommentarer