Ryanair forlater Stockholm Skavsta Airport til fordel for Arlanda. Skiftet skjer i forbindelse med overgangen til vinterprogrammet i månedskiftet oktober/november. Det irske lavprisselskapet utelukker ikke en mulig retur til Skavsta en gang i fremtiden.

Ryanair satser på Stockholm Arlanda og vil starte opp to svenske innenriksruter til henholdsvis Gøteborg og Malmø, samt 19 internasjonale ruter – blant annet til Aalborg i Danmark, fra den svenske hovedflyplassen (foto: ©otoerres)

Ryanair annonserte tidligere i år en storstilt satsing med både svenske innenriks og internasjonale ruter fra Stockholm Arlanda Airport. Det førte til spekulasjoner om at selskapet ville flytte alle sine Stockholmsflyvninger over til den svenske hovedflyplassen.

Les også: Ryanair lanserar ny bas på Arlanda och inrikestrafik i Sverige (maj 2021)

Nå ser det ut som at bekreftelsen foreligger. Ryanairs siste flyvning fra Skavsta blir den 30. oktober. Dagen etter, den 31., flyttes alle Stockholmsflyvninger over til Arlanda, skriver flyg24nyheter.com.

Det irkse lavprisselskapet holder imidlertid døren åpen for et comeback på Skavsta ved en senere anledning. I følge SVT kan det allerede skje når sommerprogrammet for 2022 starter den 27. mars. det skal da være aktuellt med trafikk fra både Arlanda og Skavsta.

Ryanair har frem til nå operert sine Stockholmsflyvninger fra flyplassene Skavsta og Västerås (siste avgang den 29. oktober) som begge ligger vel 100 kilometer fra den svenske hovedstaden. For Skavsta, hvor selskapet satset stort og åpnet sin første skandinaviske base for knapt 20 år siden, betyr tapet av Ryanair et dramatisk kutt i inntektene. Flyplassen sitter imidlertid igjen med Wizz Air som opererer 17 ruter til hovedsaklig østeuropeiske destinasjoner.

Stockholm Skavsta Airport eies av Nyköpings kommune (9.9%) og det franske flyplasskonsernet Vinci Airports, som er majoritetseier.

Kommentarer