MS Sunnhordlands hjemkomst til Stord lar vente på seg. HSD`s tidligere “snøggrute” har fått et vikariat som cruiseskip mellom Finland og Russland.

MS Brahe (ex- Sunnhordland) ved kai i Fåborg på Fyn i Danmark (foto: saimaatravel.eu)

MS Sunnhordland seiler fortsatt mellom Finland og Russland under navnet Brahe. Årsaken er maskinhavari på selgeren Saimaan Matkaverkko`s andre skip nå midt i høysesongen for cruisetrafikken mellom Finland og Russland.

– Det finske rederiet sin andre båt, M/S Carelia, ligg fortsatt til kai med maskinhavari på styrbord motor. Nye delar til girboksen manglar og det tar tid å få retta på dette. Det er og komen brev frå ordførarkontoret i Lapperanta, der dei ber oss hjelpe med at M/S Brahe (M/S Sunnhordland) får gå i denne ruta, dette er nemlig veldig viktig for turismen i regionen, og no er det høgsesong, forteller Kjell Fylkesnes som er kontaktperson for eierselskapet HSD- Sunnhordland AS til Stordnytt.no.

Etter planen skulle MS Sunnhordland ha vært overtatt i månedskiftet juni -juli og deretter seilt til et verft i Estlands hovedstad Tallinn for inspeksjon i tørrdokk og oppgradering. Her skal skipet også få tilbake sitt gamle utseende i de gamle “HSD-fargene”.

Les også: MS Sunnhordland utenfor Jæren mandag morgen

Tidligere saker:

Les mer om Saimaan Matkaverkko Oy HER

Les mer om den forrige eieren Kristina Cruises HER

Les mer om «Gamle Sunnhordland» på Faktaomfartyg HER

Les mer om skipet på Wikipedia HER

Kommentarer