Tirsdag den 10. oktober 2017 tas det første spadetaket for fremtidens Scandinavian Mountains Airport. På plass er den svenske Nærings- og innovasjonsministeren Mikael Damberg som representant for den svenske regjeringen, Landshövding Ylva Thörn, Dalarnas län, Abbe Ronsten ordförande i Region Dalarna, Hans Unander, kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälens kommun, Brett Weihart VD i Scandinavian Mountains Airport, Mats Årjes VD SkiStar, Fredrik Larsson formann Stöten, Gustav Eriksson VD Kläppen og Bo Halvardsson Destinasjonssjef i SkiStar Norge (Trysil og Hemsedal).

Slik blir den nye Scandinavia Mountains lufthavnen som er planlagt bygget mellom Trysil i Norge og Sälen i Sverige (bildekilde: scandinavianmountains.no)

Scandinavian Mountains Airport er en internasjonal flyplass som eies av nærmere 30 lokal- regionale private investorer. Ni private aktører står for driftsøkonomien. Den totale investeringen for hele etableringen beregnes til SEK 1,1 milliarder, hvorav den statlige investeringsstøtten er SEK 250 milloner til flyplassinfrastruktur.

Brett Weihart (scandinavian mountains airport)

– Dette er en unik etablering, som skal tjene to land, på grensen mellom Sverige og Norge. Det er også første gangen besøksnæringen er motoren i en infrastruktursatsning, der staten går inn med en investeringsstøtte på 250 millioner kroner for å sikre tilgjengelighet og økte muligheter til nasjonalt og internasjonalt volum av gjester, som i sin tur vil generere ytterligere vekst og flere arbeidsplasser, sier Brett Weihart, som er administrerende direktør  i Scandinavian Mountains Airport.

Åpning av Scandinavian Mountains Airport er planlagt høsten 2019.

Scandinavian Mountains Airports nettsider finner du HER – Flyplassens beliggenhet finner du på Google Maps HER

Les også: Ja i EU- kommisjonen, 250 milloner SEK tildeles Scandinavian Mountains Airport - Dagligvareaktøren Coop Mitt etablerer seg på Scandinavian Mountains Shopping, mellom Sälen — Trysil - Fjärrstyrd flygtrafikledning till Scandinavian Mountains Airport - Scandinavian Mountains en naturlig del av Almedalen tillsammans med Dalarna

(iil.foto: scandinavianmountains.no)

Kommentarer