En tur langs den irske kysten er en åpenbar mulighet til å kombinere fantastiske, steinete landskap med vakker havutsikt. Det er flere turstier å velge mellom, spredt over hele landet.

Turistgruppe - Tubular Bridge - The Gobbins -Irland
Turistgruppe passerer Tubular Bridge i The Gobbins i Nord-Irland (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Blant de mest populære er The Gobbins Cliff Path i Nord-Irland er blant de mest populære fotturene. Her går du bokstavelig talt på kanten av klippene. Turstien ble etablert i 1902 av en irsk ingeniør og ble åpnet igjen i 2015. I løpet av turen er du innom flere forskjellige grotter, og mot slutten kan du være så heldig å se sjøpapegøyer. Ruten er på til sammen fem kilometer, og turen tar omtrent to timer og 30 minutter på grunn av ujevnt terreng.

Les mer om The Gobbins Cliff Path HER

En halvtimes togtur utenfor Dublin kan man vandre langs Howth Cliff Path. Den seks kilometer lange ruten starter i fiskeværet Howth, hvis historie kan spores tilbake til vikingene. På turen, som er av vanskelighetsgraden «lett», passerer du klipper, åser, jorder og et vakkert fyr mot slutten. I Howth er det flere gode fiskerestauranter.

Les mer om Howth Cliff Path HER

Sea Cliff - vandrerute - Howth - Co Dublin - Irland
Vandreruten Sea Cliff walk ligger ved Howth like utenfor Dublin (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Øya Inishbofin ligger en kort fergetur utenfor Connemara vest i Irland. Store deler av øya er beskyttet område, noe som gjør det til et flott sted å vandre. Det er en fin fem kilometer lang tur rundt øya med lav vanskelighetsgrad og flott utsikt over Atlanterhavet underveis.

Les mer om Inishbofin HER

Les mer om fotturene i Irland HER

Kommentarer