Norwegian har onsdag leid inn ni ekstrafly fra eksterne operatører for å få avviklet Europatrafikken, samtidig som det er full stopp selskapets skandinaviske rutetrafikk. Det har fått det “gule” fagforbundet Parat til å se “rødt” , melder TV2.

– Vi kommer til å leie inn fly og mannskaper i håp om at vi skal klare å gjennomføre en del Europa-ruter onsdag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til TV-stasjonen.

Dette har fått Parat til å tenne på alle pluggene.

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til TV-stasjonen.

Parat har flere ganger tidligere (og i andre sammenhenger) truet Norwegian med en internasjonal fullskalaboikott.

Norwegian har onsdag innstilt all rutetrafikk i – og innen, Danmark, Norge og Sverige. Det skjedde samtidig med at Parat trappet opp streiken blant de skandinaviske pilotene i datterselskapet Norwegian Air International. Pilotene ved basene i Finland, Storbritannia, Spania, samt i Thailand og USA er ansatt i andre selskaper og dermed  ikke omfattet av konflikten.

Les også:

 

Kommentarer