Fredrikstad gir mest Norges-ferie for pengene. Det viser Zmartas seneste indeks som sammenligner populære norske sommerbyer for å se hvilken som gir mest ferie for pengene. Kombinasjonen av relativt sett høy snittemperatur i juli, prisen for hotell, vin, mat og båtplass gjør byen til det mest prisgunstige valget i sommer. 

Mattias Hallgrim, markedsdirektør på Zmarta (zmartagroup.com)

Sammenlignet med tidligere år er det flere som ønsker å ha ferie hjemme noen dager i sommer — hele 38 prosent av alle ferierende nordmenn oppgir at de skal være hjemme nå i sommer, mot 33 prosent i 2016.

Det kommer fram i Virkes befolkningsundersøkelse, Reisepuls som også viser av att vi under sommeren 2017 vil bruke mer penger enn i fjor. [1]

Samtidig som vi bruker mer og mer penger under ferien er sommeren også den tid på året hvor flest nordmenn strever økonomisk.

For å finne ut i hvilken norsk sommerby man får mest ferie for pengene presenterer den finansielle tjenesten Zmarta en sommerbyindeks som sammenligner prisen per Celsius-grad på de mest populære feriemålene i Norge.

Førsteplassen går til festningsbyen Fredrikstad med en kostnad på 101 kroner per grad, fulgt av Stavern og Tønsberg. Dyrest blir Norges-ferien i Kristiansand der hver grad koster 230 kroner.

– Det viktig å tenke økonomisk smart når man planerer ferien — både for å få en så bra feire som mulig og for å få en god økonomi etterpå, sier Mattias Hallgrim, markedsdirektør i Zmarta.

Sommerbyindeksen er basert på den gjennomsnittlige prisen for en natt i dobbeltrom på trestjerners hotell, et glass vin, en hovedrett på restaurant og et døgns båtplass i byens havn.

Totalkostnaden er deretter blitt delt med den gjennomsnittlige temperaturen under juli måned på hvert sommersted for å gi en pris per Celsius-grad.

Norge tilbyr mange fantastiske steder å tilbringe sommeren på. Det kan være vanskelig å velge og vi håper at indeksen kan være til litt inspirasjon når det kommer til å gjøre et smart økonomisk valg, sier Mattias Hallgrim.

Les mer om hvordan  indeksen er regnet ut HER 

Les også: – Albania gir mest ferie for pengene” – Piteå ger mest sommarsemester för pengarna

Zmartas sommerbyindeks 2017

1. Fredrikstad -101 kr./°C

2. Stavern – 113 kr./°C

3. Tønsberg – 117 kr./°C

4. Mandal – 121 kr./°C

5. Halden – 128 kr./°Cs

6. Grimstad – 155 kr./°C

7. Arendal – 155 kr./°C

8. Kristiansand – 230 kr. /°C

[1

Kommentarer