Den Dominikanske Republikk beskrives som en suksesshistorie under coronapandemien og fremheves av Verdens Turistorganisasjon (UNWTO) som et sikkert ferieland. Et storstilt program sørger for høye sikkerhetsstandarder og forsikring av turistene. Med igangsettelse av en omfattende vaksinasjonsplan, er der for alvor «lys i enden av tunellen». Det kreves ingen negativ coronatest, inntil videre utføres hurtige tester av tilfeldig utvalgte reisende ved ankomsten.

Cayo Levantado island - Øy - Den Dominikanske republikk
Cayo Levantado island i Den Dominikanske republikk (foto: godominicanrepublic.com)

Den Dominikanske Republikk har mange strenger å spille på. Bortsett fra vakre strender omkranset av palmer, består en fjerdedel av landet av nasjonalparker og UNESCO-beskyttede naturreservater, hvor man bl.a. kan oppleve lyserøde flamingoer som holder til ved de saltholdige lagunene, pukkelhvaler i tusenvis og nesehornsleguaner i Karibbiens største innsjø.

Det er dessuten muligheter for å vandre og klatre i de 3.000 meter høye fjellene i Cordillera Central, også kjent som De Dominikanske Alper, samt å utforske verdens nordligst beliggende tropiske regnskog, som bl.a. har fungert som kulisse for storfilmer som Jurassic Park og Dommedag nå.

Les også: Den Dominikanske republikk skal gjenreise turismen

Som alle andre land i verden, har turismen i Den Dominikanske Republikk lidd kraftig under det siste årets coronapandemi, men med oppstarten av en storstilt vaksinasjonsplan, ser man lys i enden av tunellen.

Allerede den 22. februar mottok landet sine første forsendelser av Covid-19-vaksiner og lanserte raskt ​​«DR Get Vaccinated»-kampanjen. Vaksinasjonsplanen er oppdelt i tre faser, og den sikter mot å vaksinere alle landets 7,8 millioner voksne innen utgangen av ​​2021.

– Vaksinasjon mot coronavirus i Den Dominikanske Republikk vil ha en umiddelbar positiv effekt på turistindustrien. Etter hvert som vaksinasjonen skrider frem, vil vi se et drastisk fall i antall smittede og innleggelser, noe som gradvis vil gjøre det mulig å lette på restriksjonene for ulike turistaktiviteter, og dermed bidra til å styrke vår økonomi, sier den dominikanske turistministeren, David Collado, i en kommentar til vaksinasjonsplanen.

– Det er vårt håp, at man med flokkimmunitet vil styrke de internasjonale besøkendes tillit og konsolidere landets posisjon som den sikreste destinasjonen i Karibbien.

Et eksempel til etterfølgelse

Den Dominikanske Republikk betraktes som en suksesshistorie under coronapandemien.

Fra internasjonalt hold har man høstet både ros og respekt for håndteringen av pandemien og for en ansvarlig gjenoppretting av turismen basert på strenge sikkerhetsprotokoller, som beskytter både besøkende og lokalbefolkning.

Den Dominikanske Republikk fikk i mars besøk av generalsekretæren for Verdens Turistorganisasjon – UNWTO, Zurab Pololikashvili. Generalsekretæren, som var på ferie med sin familie, besøkte ved samme anledning også både turistministeren og president Luis Abinader. I etterkant av disse besøkene,  fremhevet Pololikashvili Den Dominikanske Republikk som et godt eksempel på hvordan det er mulig at med reiser som er både sikre og ansvarlige.

Generalsekretær Pololikashvili roste den Dominikanske regjeringens engasjement, og i en erkjennelse av at det ikke er lett å balansere økonomi og sunnhet i en situasjon som den nåværende, understreket han at landet er et eksempel til etterfølgelse.

– Vi har med egne øyne sett at Den Dominikanske Republikk er et sikkert land, sa Pololikashvili, mens han beskrev landet som et paradis for turister.

Høye sikkerhetsstandarder og forsikring av turister

– Det faktum at generalsekretæren i Verdens Turistorganisasjon valgte Den Dominikanske Republikk som destinasjon for sin familieferie, er et tegn på at vårt harde og målrettede arbeide og våre strenge  sikkerhetsprotokoller skaper tillit i det internasjonale samfunnet, sa David Collado , Den Dominikanske Republikks turistminister. “

Med en rekke forskjellige foranstaltninger som skal garantere for sikkerhet og sunnhet for besøkende og ansatte i turistbransjen, føler landet seg godt rustet for å motta turister.

Siden den 15. september 2020 har Den Dominikanske Republikk implementert programmet «Responsible Tourism Recovery Plan», som omfatter levering av en gratis sikkerhetsplan for turister, som dekker alle typer nødsituasjoner.

Programmet innebærer bl.a. at alle turister som sjekker inn på et hotell, får en såkalt «reiseassistanseplan», som inkluderer dekning i forbindelse med eventuelle nødsituasjoner, telemedisin (dvs. digitalt støttede helsefaglige ytelser på distanse) og innkvartering ved opphold av lengre varighet. Forsikringen dekker også om man på grunn av smitte/infeksjon blir tvunget til å ombooke sin flyreise. 

Det er også blitt innført spesielle protokoller for leverandører, entreprenører og medarbeidere innenfor turistbransjen, med regelmessige tester og regler for å komme inn og ut av de forskjellige ferieanleggene. 

Det blir også foretatt Covid-19 hurtigtester på tilfeldig utvalgte reisende ved ankomsten.

Les mer om coronatiltakene i Den Dominikanske republikk HER og HER

Les mer om Den Dominikanske republikk HER – Les flere nyheter om Den Dominikanske Republikk HER

Kommentarer