Den Dominikanske republikk beskrives som en suksesshistorie under coronapandemien og fremheves av Verdens Turistorganisasjon (UNWTO) som et sikkert ferieland.

Laguna de Oviedo - Dominikanske republikk
Flamingoer i Laguna de Oviedo (foto: godominicanrepublic.com)

Et storstilt program sørger for høye sikkerhetsstandarder og forsikring av turistene. Med igangsettelse av en omfattende vaksinasjonsplan, er der for alvor «lys i enden av tunellen». Det kreves ingen negativ coronatest, inntil videre utføres hurtige tester av tilfeldig utvalgte reisende ved ankomsten.

Bortsett fra vakre strender omkranset av palmer, består en fjerdedel av landet av nasjonalparker og UNESCO-beskyttede naturreservater, hvor man bl.a. kan oppleve lyserøde flamingoer som holder til ved de saltholdige lagunene, pukkelhvaler i tusenvis og nesehornsleguaner i Karibbiens største innsjø.

Det er dessuten muligheter for å vandre og klatre i de 3.000 meter høye fjellene i Cordillera Central, også kjent som De Dominikanske Alper, samt å utforske verdens nordligst beliggende tropiske regnskog, som bl.a. har fungert som kulisse for storfilmer som Jurassic Park og Dommedag nå.

Fra Puerto Plata i Den Dominikanske republikk (godominicanrepublic.com)

Som alle andre land i verden, har turismen i Den Dominikanske republikk lidd kraftig under coronapandemien, men med oppstarten av en storstilt vaksinasjonsplan, ser man lys i enden av tunellen.

Den 22. februar mottok landet sin første forsendelse av Covid-19 vaksiner og lanserte raskt «DR Get Vaccinated»-kampanjen. Vaksinasjonsplanen er oppdelt i tre faser, og den sikter mot å vaksinere alle landets 7,8 millioner voksne innen utgangen av 2021.

Les mer HER og HER

Les flere artikler om Den Dominikanske republikk HER og HER

Cap Cana-  Playa Blanca - Punta Cana - Den Dominikanske republikk
Playa Blanca, Cap Cana (foto: godominicanrepublic.com)

Kommentarer