Mange skal snart dra på vinterferie. Når vi er på reise i Norge frykter vi aller mest å bli syke på reisen, tyveri og terrorhandlinger, viser en undersøkelse.

Kvinnelig skiløper - Snø - Langrennsløype - Finland
Mange skal snart reise på vinterferie og på reise i Norge frykter vi aller mest å bli syke. I en undersøkelse fra Norstat oppgir 62 prosent at å bli syk på reisen er blant de tre hendelsene de frykter mest. (Foto: iStock)

I forkant av årets vinterferie har myndighetene oppdatert sine reiseråd. De fraråder reiser til utlandet, men ikke reiser i Norge. For reiser i Norge har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeidet nasjonale anbefalinger og smittevernråd.

På vegne av Codan Forsikring har Norstat undersøkt hvilke tre hendelser nordmenn frykter mest på reise i Norge. Som topp tre rangerer flest å bli syke på reisen, tyveri og terrorhandlinger. Hele 62 prosent oppgir at å bli syk på reisen er blant de tre hendelsene de frykter mest.

Hvert år blir flere tusen nordmenn syke på reise. Mange av reiseforsikringssakene som meldes til oss gjelder nettopp sykdom under eller i forkant av reise. Det er fort gjort å bli syk også på reise i Norge, og i disse tider er det viktig å følge helsemyndighetenes smittevernråd, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

1 av 3 frykter terror

I tillegg til sykdom, oppgir 41 prosent at tyveri er en av de tre hendelsene de frykter mest, og 33 prosent svarer terrorhandlinger.

– At så mange frykter terrorhandlinger kan skyldes at vi jevnlig eksponeres for slike saker i media og opplever risikoen som høyere enn den faktisk er i Norge. Sykdom og tyveri er noe vi derimot får inn mange saker om, og som skjer både på innenlands- og utenlandsreiser, sier Richvoldsen. 

Frykter også regn

Undersøkelsen viser også at nesten 20 prosent oppgir «regn hele ferien» som én av de tre hendelsene de frykter mest på reise i Norge.

– Mange steder i Norge regner det mye i løpet av et år, og flere steder kan det komme mer regn enn snø om vinteren. Forsikring mot dårlig ferievær eksisterer som produkt, men er lite utberedt i Norge. Opplever du derimot sykdom eller andre alvorlige hendelser, er det lurt å ha reiseforsikringen i orden, sier Richvoldsen.

Kommentarer