Sykkel-VM kan føre til trafikkaos i Bergen under mesterskapsdagene, frykter transportøren Schenker.  Årsaken er at myndighetene og arrangørene vil innføre restriksjoner på varelevering som gjør at logistikk og varetransport vil bli hindret i tiden 12.-25. september.

Det vil være redusert fremkommelighet i Bergen og sentrum stenges for trafikk mellom kl. 08:30-19:00. I løypeområdene utenfor sentrum vil stenging variere tilpasset øvelsene. Inngjerding av løypene starter 13. september og øvelsene den 16. september. Varelevering vil skje i tiden 04:00-08:00.

– Vi vil sette inn ekstra mannskaper og materiell i denne perioden for å redusere ulempene for våre kunder. Likevel anbefaler vi at kundene planlegger sine leveranser i god tid og melder fra til oss om endringer, for eksempel tidligere levering eller utsettelse til etter at arrangementet er avsluttet, skriver Schenker i en pressemelding.

Det må påregnes en dag ekstra leveringstid for varer til Bergensområdet. Likeså vil innhenting være begrenset til de tider det er mulig å komme frem på veiene.

DB Schenker vil prøve å levere ut de varer som sendes innenfor de rammer som arrangementet krever. Varer som ikke blir utlevert vil bli oppbevart på terminalen til arrangementet er avsluttet.

Kundene må regne med merkostnader som følge av de vanskelige leveringsforholdene.

Les mer om sykkel-VM i Bergen HER 

Kommentarer