Formel 1 -sesongen 2018 starter “down under” – i  Melbourne, Australia.  Når lampene lyser grønt og bilene freser av gårde den 25. mars, kommer millioner til å følge spent med. Førerne skal innom 21 racerbaner mellom mars og november, og i den anledning har Hotels.com satt sammen en liste over de eldste banene som fortsatt brukes, sammen med hotellforslag som sikrer deg en perfekt motorferie. Spenn setebeltene!

Hotel Port Palace, MonteCarlo, Monaco (bildekilde: Hotels.com)

Monte Carlo, Monaco

Monaco arrangerte sitt første bilrace i 1950, og siden 1955 har de blitt avholdt her årlig. I motsetning til de tradisjonelle baneløpene var dette det første racet som foregikk i alminnelige bygater. Det unike løpet byr på vakre utsikter langs traseen og tiltrekker seg alltid celebriteter fra hele verden. Racet i Monaco går av stabelen den siste helgen i mai og er definitivt sesongens mest glamorøse.

Bor du på elegante Hotel Port Palace ved marinaen, i hjertet av Monaco, er du sikret en perfekt helg tett på begivenhetene. Det tilbakelente luksushotellet har 50 rom å velge mellom — noen med utsikt over banen — og egen restaurant og bar. Etter løpet kan du slappe av i hotellets fullservice spa eller nyte utsikten over marinaen.   

Hotel Port Palace fra 1932 NOK per rom per natt.* For booking, besøk Hotels.com.  

Silverstone, Storbritannia

Silverstone arrangerte tidenes første verdensmesterskap allerede i 1950, og banen er fortsatt blant de aller raskeste. Den ble bygget på en tidligere flybase for britiske bombefly under annen verdenskrig, og omslutter i dag de tre gamle rullebanene. Silverstone-løpet avholdes den andre uken i juli.

Bor du på Silverstone Golf Club & Hotel, er du bare en kort spasertur unna asfalten der bilene suser forbi. Hotellet har tolv rom, alle med en liten veranda der du kan nyte utsikten over golfbanen, og tilbyr i tillegg gratis frokost, WiFi og parkering.

Silverstone Golf Club & Hotel fra 812 NOK per rom per natt.* For booking, besøk Hotels.com.

Spa-Francorchamps, Belgia

Spa-Francorchamps er en av de opprinnelige racerbanene, og løpet her går av stabelen i slutten av august. Den ikoniske banen er ikke bare utrolig rask — med sine 7,1 km er den er også blant de aller lengste. Her har det blitt arrangert race i verdensmesterskapet med jevne mellomrom siden 1950, og banen har vært en fast del av sirkuset siden 2007.

På Hotel de la Source bor du bare et minutts gange unna Spa-Francorchamps-banen. Det romslige hotellet har 90 rom og tilbyr gratis frokost, WiFi og parkering. Hotellet har i tillegg spatjenester, et treningssenter og egen restaurant og bar.

Hotel de la Source fra 1256 NOK per rom per natt.* For booking, besøk Hotels.com.

Hotel de la Ville, Monza, Italia (bildekilde: Hotels.com)

Monza, Italia

Monzabanen er også en av de få opprinnelige banene i sirkuset. Med unntak av 1980-sesongen har det vært arrangert løp her i alle år. Løpet i Monza arrangeres tidlig i september, og er like populært blant tilreisende fans som blant de lokale innbyggerne.

På romantiske og luksuriøse Hotel de la Ville bor du sentralt i Monza by og under fem kilometer km fra racerbanen. Her kan du gire ned i hagen eller på terrassen, få opp farten i treningssenteret eller ta en pitstopp i restauranten eller baren. Hotellet kan også by på et eget konferansesenter og limousintjeneste for gjestene. 

Hotel de la Ville fra 948 NOK per rom per natt.* For booking, besøk Hotels.com.  

São Paulo, Brasil

São Paulo har vært en av arrangørene i verdensmesterskapet siden 1973, kun med unntak av 1978-sesongen og i perioden 1981—89. I år arrangeres sesongens nest siste løp i São Paulo den andre uken i november.

Luksushotellet Gran Estanplaza São Paulo ligger bare rundt én mil fra banen. Hotellet har 205 rom og tilbyr gjestene gratis frokost og WiFi. Her kan du plaske i et innendørs svømmebasseng, svette ut på treningssenteret eller bare slappe av i baren eller restauranten.

Gran Estanplaza São Paulo fra 1056 NOK per rom per natt.* For booking, besøk Hotels.com.

Gran Estanplaza, Sao Paulo, Brasil (bildekilde: Hotels.com)

Kommentarer