Piloten var så full at han svimte før en charteravgang til Mexico. Promilletesten skal ha vist alkoholverdier på tre ganger det tillatte.

Sunwing Airlines flyr med en flåte bestående av 36 Boeing B 737-800 (bildekilde: flysunwing.com)

En 37 år gammel flykaptein i flyselskapet Sunwing Airlines skal ha vært så full at han svimte av i cockpiten på flyplassen i Calgary. Ifølge canadiske medier ble han funnet bevistløs i cocpiten like før en charteravgang til Cancun i Mexico lørdag morgen, melder The Telegraph.

Det var pilotens kolleger som varslet politiet om hendelsen. Han ble pågrepet og siktet for å ha kontroll over et fly i påvirket tilstand, samt andre forhold. Blodprøven viste alkoholverdier på tre ganger den øverste tillatte grensen.

De 99 charterpassasjerene fikk en forsinket start på reisen til  Cancun i Mexico. Boeing 737-800 flyet fra Sunwing Airlines kom seg avgårde noen timer etter planlagt avgang – og med nye piloter bak spakene.

Sunwing Airlines
er et canadiske selskap som driver rute og chartertrafikk i både USAS og Canada, samt i Mellom og Sør-Amerika, pluss Karibien. Selskapet ble stiftet i 2005 og disponerer 36 fly avtypen Boeing 737-800. Flere av flyene er leaset inn fra andre operatører deriblant TUIfly, Thomson Airways , Smartwings og Travel Service.

Les flere relaterte nyheter HER 

Kommentarer