Piloten var så full at han svimte før en charteravgang til Mexico. Promilletesten skal ha vist alkoholverdier på tre ganger det tillatte.

En 37 år gammel flykaptein i flyselskapet Sunwing Airlines skal ha vært så full at han svimte av i cockpiten på flyplassen i Calgary. Ifølge canadiske medier ble han funnet bevistløs i cocpiten like før en charteravgang til Cancun i Mexico lørdag morgen, melder The Telegraph.

Det var pilotens kolleger som varslet politiet om hendelsen. Han ble pågrepet og siktet for å ha kontroll over et fly i påvirket tilstand, samt andre forhold. Blodprøven viste alkoholverdier på treganger den øverste tillatte grensen.

De 99 charterpassasjerene fikk en forsinket start på reisen til  Cancun i Mexico. Boeing 737-800 flyet fra Sunwing Airlines kom seg avgårde noen timer etter planlagt avgang – og med nye piloter bak spakene.

Sunwing Airlines
er et canadiske selskap som driver rute og chartertrafikk i både USAS og Canada , samt i Mellom og Sør-Amerika, pluss Karibien. Selskapet ble stiftet i 2005 og disponerer 36 fly avtypen Boeing 737-800. Flere av flyene er leaset inn fra andre operatører deriblant TUIfly, Thomson Airways , Smartwings og Travel Service.

Les flere relaterte nyheter HER 

Kommentarer