Emirates var et de første flyselskapene i verden som betjente en flyavgang med et team av fullvaksinerte ansatte på hvert berøringspunkt for de reisende. Noe som demonstrerer flyselskapets forpliktelse til helse og sikkerhet for alle sine ansatte og kunder.

Emirates - Full vaksinert team - på bakke og i lufta
EK215 til Los Angeles ble gjennomført med et team på over 70 førstelinje-ansatte, som alle er fullvaksinerte, i flere ulike roller (Fotokilde: Emirates Airline)

Søndag morgen kl. 8:30 lokal tid tok EK215 av fra Dubai mot Los Angeles. Hele kundeopplevelsen, med ansatte i innsjekking, sikkerhets-teamet, Business- og First Class-Lounge, boarding, ingeniører, piloter og kabinpersonalet ble håndtert av Emirates-ansatte som er fullvaksinerte.

Munnbind - Piloter - Flight deck- Cockpit - Emirates - Dubai - Airport
Fra flightdeck (Fotokilde: Emirates Airline)

Les også: Emirates vaksinerer ansatte (januar 2020)

Også støttefunksjonene ved avgangen var håndtert av ansatte som har fått vaksinen. Blant annet rengjøringspersonell samt bakke- og lastepersonale fra dnata og Emirates SkyCargo.

Bakkeservice - Emirates - Dubai - dnata
Rengjøringspersonalet med munnbind – alle som en (Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates-gruppen rullet ut sitt vaksinasjons-program for ca. en måned siden, og siden da har snart 26.000, eller 44 prosent av Emirates Groups førstelinje-ansatte i UAE fått to doser av enten Pfizer-BioNTech eller Sinopharm-vaksinene.

– Den operasjonelle arbeidsstyrken som jobber i førstelinjen hjelper folk å kunne reise dit de må, og frakter kritiske varer til samfunn verden over. Å beskytte våre folk med vaksiner er viktig, for dem, for samfunnet og for at våre operasjoner skal kunne operere sømløst, og ikke minst for våre kunder. Vaksinerte ansatte gir en ekstra beskyttelse når de reiser med oss, sier Norgesjef i Emirates, Terje Grue.

De forente arabiske emirater har for tiden en av verdens høyeste vaksinasjonsrater per innbygger. Så langt har de satt over 5,4 millioner doser av Covid-19-vaksiner. Our World In Data, et forskningsnettsted basert ut av Oxford University, rapporterte nylig at landets distribusjonsrate ligger på 55,27 doser per 100 personer, og rangerer det som nest høyest i verden.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer