Irske Galway er en av verdens beste byer for reisende i 2020. Dette ifølge reiseguiden Lonely Planet som nylig har offentliggjort sine årlige Best in Travel-lister. Byen, som neste år også er europeisk kulturhovedstad, kalles blant annet «brilliant boheme».

Pub - Musikk - Galway - Irland - Lonely Planet
Musikkanter på pubben (pressebilde: tourismireland.com/lonely planet/related.dk)

Ifølge den anerkjente reiseguiden Lonely Planet, som nettopp har offentliggjort sine årlige Best in Travel-lister, er Galway i Vest-Irland en av byene i verden som bør besøkes i 2020. Reisemålet ligger på fjerdeplass etter Kairo, Washington DC og Salzburg, og foran Bonn, Vancouver og Dubai.

Best in Travel-listene fremhever reisemål, tendenser og opplevelser som reiselystne bør kikke nærmere på i det kommende året.

Gatemusikkant - Galway - Irland - Lonely Planet
Gatemusikkant i Galway (pressebilde: tourismireland.com/lonely planet/related.dk)

Lonely Planet, av mange betraktet som selve «reisebibelen», beskriver Galway som «uten tvil Irlands mest engasjerende by», med «fargerike puber med livemusikk» og «kafeer som tilbyr sitteplasser på første rad når gatemusikantene spiller».

Les saken på Lonely Planet HER (ekstern lenke)

Galways kreative puls får et nytt løft i 2020 når byen som europeisk kulturhovedstad vil tilby et bredt utvalg av arrangementer. Det hele starter 1. februar med en ukes feiring i Galway-regionens byer og landsbyer. Uken kulminerer med en spektakulær åpningsseremoni i byen Galway 8. februar.

Gateliv - Folkemengde - Galway - Irland - Lonely Planet
Gatelivet i Galway (pressebilde: tourismireland.com/lonely planet/related.dk)

I løpet av 2020 vil det være over 1900 forskjellige arrangementer med lokale, nasjonale, europeiske og internasjonale kunstnere og kulturorganisasjoner fra mer enn 33 ulike land. De mange tilbakevendende arrangementene innen musikk, hesteveddeløp, mat og kunst vil også få et løft neste år.

Ifølge Lonely Planets eksperter vil stikkordene for Galway i 2020 være gateliv, livekunst og digital kunst, i tillegg til musikk, teater og dans i verdensklasse.

I tillegg fremhever reiseguiden byens Michelin-restauranter og konserter på Tig Choili, i tillegg til å anbefale et besøk på puben Tigh Neachtain, «der treveggene rammer inn den sprakende peisen, og lokalbefolkningen forteller vitser».

Les mer om Galway HER og om byen som europeisk kulturhovedstad 2020 HER

Flere saker om Irland finner du HER

Kommentarer