logo-white

Gammel låve ble suksessbedrift

Kringler Gjestegård AS arrangerer konferanser og selskaper i en gammel låve. Etter flere år med utvikling tilbyr den allsidige gården et unikt produkt til sine gjester. I dag blir gården hyllet med bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Akershus.

Teamet på Kringler Gjestegård (Foto: Marie Lindeman)

Det er et bølgende kulturlandskap og elven Leira som danner rammen rundt Kringler gjestegård, som drives av ekteparet Hilde Olstad og Helge Opsahl. De overtok gården etter Helges foreldre i 1996. Den gamle tømmerlåven på Kringler gjestegård er fra 1876 og etter flere år med omfattende restaurering, kunne paret i 2001 ønske velkommen til en moderne konferanse- og gjestegård. 

– Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for både familien og nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye tilbud basert på gårdens og nærmiljøets ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Hilde Olstad. 

Bærekraft i fokus

De historiske røttene og kulturlandskapet danner fundamentet for driften på Kringler. Ekteparet har fokus på bruk av lokale råvarer, bærekraftig utvikling og dyrevelferd. På gården drives det fortsatt med aktivt landbruk med produksjon av skotsk høylandsfe, svin og korn. I sommerhalvåret produserer det allsidige paret urter i drivhuset, hvor de også dyrker vitomater og andre grønnsaker.  

På gården tilbys gjestene gode opplevelser i unike omgivelser. Fra å være en konferansegård med fasiliteter for møter og selskaper, har vinnerne de senere årene utvidet konseptet med overnattingsfasiliteter, mikrobryggeri, kjøttproduksjon og nå planlegges foredlingsanlegg for eget kjøtt.

Kringler satser stort på matservering og har et profesjonelt kjøkken hvor flere kokker er ansatt.  Ekteparet er opptatt av å bruke lokale råvarer og produkter i maten som serveres på gården. 

På kjøkkenet (Foto: Marie Lindeman)

Vil overraske gjesten

Kjøkkensjefen Thomas Pedersen, drifter kjøkkenet med kreativitet, kunnskap, interesse og tid. Matfilosofien baserer seg på spennende, smakfulle retter som overrasker gjesten. På Kringler har de fokus på økonomi og bærekraft og bruker hele dyret i produksjonen. På gården finnes også et eget lite røkeri hvor det blir røkt kjøtt og fisk for å få de riktige smakene på råvarene. Nå planlegger ekteparet et foredlingsanlegg for selv å ha kontroll på mørningen. 

– Drivkraften vår er utvikling. Vi ønsker ikke å bli store, men å bli gode. Vi tenker langsiktig og fokuset vårt ligger på de gode opplevelsene for gjestene, godt arbeidsmiljø og bærekraft, sier Olstad. 

– Vinnerne representerer gründere som landbruket trenger flere av. De er innovative, kreative og er gode ambassadører for landbruket, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold. 

Fra gårdsdriften (Foto: Marie Lindeman)

Vinneren imponerer med sin satsing

Vinnerne har bygget opp en robust og lønnsom virksomhet. Service og vennlighet står sentralt med personlig tilstedeværelse som en av bedriftens suksessoppskrifter. I et marked med stor konkurranse har den lille familiebedriften klart å kapre markedsandeler ved å tilpasse seg nye trender og muligheter, og ved å stadig videreutvikle konseptet. 

– Denne Akershusbedriften oppfyller kriteriene som er satt for prisen på en god måte. Med sin langsiktige, profesjonelle og innovative tilnærming har de klart å utnytte landbrukets og gårdens ressurser på en spennende måte.  De satser offensivt, videreutvikler sitt konsept og har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, avslutter Lilleng.  

Kringler Gjestegårds nettsider finner du HER

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket: 

  • Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
  • Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. 
  • De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner. 
  • Den nasjonale prisen vil bli delt ut under Internationale Grüne Woche i Berlin i januar 2019.

Juryen har bestått av: 

  • Direktør for IN Oslo, Akershus og Østfold Per Annar Lilleng(juryens leder) 
  • Akershus og Oslo Bondelag v/leder Sigurd Enger 
  • Fylkesmannens Landbruksavdeling v/Ellen Marie Forsberg 
  • Akershus Fylkeskommune v/Eirik Bøe 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Illustrasjonfoto OFV/Bo A. Bergan)

Norge vs. Europa: Laveste snitthastighet mellom storbyene

(Foto: Radisson Hotel Group)

Radisson Hotel Groups Responsible Business Report 2023

A frozen river at sunrise  in a wintry landscape  near Levi in Finnish Lapland  (Photo: Discover Airlines)

Discover Airlines winter flight schedule 2024/25: More flights to more destinations from Frankfurt and Munich

Sir Tim Clark - Emirates - Lifetime Achievemen - Aviation Business Awards- t Award -

Dubai, UAE og DXB er tilbake til normalen etter noen surrealistiske døgn

(Illustrasjon: Metropolis)

Lover sommerens fineste hotellnyhet