Wizz Air starter direkteflygninger mellom Bodø og Gdansk med to ukentlige avganger fra og med 22.mai 2019. Det nye rutetilbudet gi ca. 19 000 tilgjengelige flyseter mellom Bodø og Gdansk årlig.

Servering ombord i Wizz Airs Airbus A 320-family (photo: wizzair.com)

– Vi ser frem til å ønske Wizz Air velkommen til Bodø. Med denne ruten er vi i gang med å vise vårt potensiale for økt utlandstrafikk. Ved å støtte opp om direktetilbudet vil vi ha de beste forutsetningene også for videre vekst og utvikling til og fra Bodø og Nordland, sier lufthavnsjef ved Bodø lufthavn, Finn Ove Hofstad.

Ruten til Gdansk har hatt høy prioritet i Avinor i mange år og nå kan nordlendingene se frem til en direkterute til en av Polens flotteste byer. Ruten vil potensielt ha stor betydning for både næringsliv og turisme i regionen.

– Dette er en viktig rute for både for arbeidsinnvandrerne til Nordland, og for turismen i begge land. Vi ser at antallet turister fra Polen er økende og et godt rutetilbud er derfor avgjørende for norsk nærings- og reiseliv, mener lufthavnsjef Hofstad.

Gdansk

Gdansk er den sjette største byen i Polen, og er en svært populær destinasjon for nordmenn.

Les også: «Weekends in Gdansk!»

– Gdansk er en destinasjon som er svært populær og som byr på god shopping, en flott gamleby, rik historie i tillegg til kort vei til flotte strender. Det er også kort vei til nabobyen Sopot som er en kjent strandby, sier Finn Ove Hofstad.

Ruten vil bli operert av en Airbus A320 med 180 seter. Dette blir den 10 ruten det ungarske selskapet opererer mellom Gdansk og Norge.

Les flere saker om Wizz Air HER og om Gdansk HER

Les også: Gdansk – trendigast just nu – Wizz Air med ny direkterute Tromsø – Gdansk – Stadig flere nordmenn velger Polen

Wizz Air flyr med Airbus A 320 og A321. Her A 320 i selskapets nye fargeskjema (wizzair.com)

Kommentarer