NATO-øvelsen Trident Juncture innebærer stor militær aktivitet over hele Norge. For Hertz innebærer avtalen med forsvaret rekordmange biler på veien. – Vi er stolte av at Forsvaret valgte Hertz som preferert leverandør på leiebil. I oktober og november har vi 700 personbiler, 150 9-setere og 50 varebiler på veien. Dette er den mest krevende logistikkoperasjonen i Hertz historie, sier Hallvard Nerbøvik, som er salgs- og markedsdirektør for Hertz i Norge.

Hertz stiller med 900 kjøretøyer under NATO-øvelsen Trident Juncture (Foto: Hertz)

Solid leverandør

Øvelsen Trident Juncture er den største militære aktiviteten i Norge på mange tiår. Rundt 50 000 soldater, ca. 250 fly og ca. 65 fartøyer deltar. Selve øvelsen er fra 25.oktober til 7. november, men transportfasen startet allerede i august. For Forsvaret var det viktig at Hertz har utleiepunkter over hele landet inkludert samtlige flyplasser.

– Vi er veldig glade for å ha Hertz som leverandør på denne øvelsen med fokus på brukervennlighet, tilgjengelighet og miljø. Det er disse verdiene, samt den økonomiske besparelsen avtalen gir som var avgjørende for oss, sier Liv Anne Kleivrud, kategoriansvarlig Reise FLO SA som inngår avtaler på vegne av Forsvaret og Forsvarssektoren.

Også andre elementer er viktig.

– Sammen med gode priser vet vi at sikkerhet og kvalitet er viktig for Forsvarets mange avdelinger. I tillegg var det selvsagt avgjørende at Hertz har tilgang til så mange kjøretøy som vi faktisk trenger til denne øvelsen, sier Kleivrud.

Vår eksamen

Det er levering av biler over hele landet, men det største behovet i forbindelse med denne øvelsen er i Oslo, Trondheim og Bodø. Hertz har derfor økt sin bilflåte i disse områdene for å håndtere den økte trafikken i perioden. Hertz mener mange utleiepunkter og en bred bilflåte er viktig for å være attraktiv for virksomheter som forsvaret.

– Gode teknologiske løsninger, 600 utleiepunkter over hele landet inkludert alle flyplassene og gode brukeropplevelser er blant grunnene til at virksomhetene kommer til oss. Hertz-ansatte over hele landet jobber i disse dager knallhardt for å sikre at forsvaret til enhver tid har rett kjøretøy på rett sted til rett tid. Dette er vår eksamen, sier Jens Petter Loe, Avtaleansvarlig i Hertz Norge.

Les også: Avinor og luftfart viktig i Trident Juncture-øvelsen (oktober 2018) – Takket være NLF får yrkessjåfører nå dispensasjon fra kjøre- og hviletid under Trident Juncture (september 2018)

Kommentarer