Flere reiselivsbedrifter fra Lyngenfjord har nylig møtt sine finske kollegaer i Kilpisjärvi. Agendaen var å styrke samarbeidet og dele erfaringer.

Fra møtet mellom Visit Lyngenfjord og reiselivet i Kilpisjävri, Finland (Foto: Marie Kr Angelsen)

– Vi ønsker å gjøre de rette tiltakene for å styrke det grenseoverskridende samarbeidet mellom bedriftene i Norge og Finland, fordi reiselivsnæringa er en av de viktigste på begge sidene av grensa. Vårt mål er å øke lønnsomheten for bedriftene i Lyngenfjordregionen og vi har tro på at et samarbeid med Finland kan bidra til dette, sier Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord.

Dette får han støtte for hos Hanno Autto, leder for utvikling i Enontekiö kommune i Finland.

– Steder og kommuner er kun små prikker på et kart, når du ser det på avstand. Med å samarbeide på kryss av grenser kan vi utvikle bedre produkter og tiltrekke oss flere besøkende.

Reiselivssjef for Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt (visit-lyngenfjord.com)

Knytte kontakter og dele erfaringer

Visit Lyngenfjord og åtte reiselivsbedrifter fra Lyngenfjordregionen var representert på reiselivsmøtet, som ble avholdt på Guesthouse Haltinmaa i Kilpisjärvi. Her møtte de ti finske bedrifter. Temaet var «Walk, Talk, Connect & Share», altså å snakke sammen, knytte kontakter og dele erfaringer. I tillegg deltok man på utendørsaktiviteter i Kilpisjärvi, som fatbikes og besøk hos Vasara Reindeer Ranch.

– I dag har jeg møtt fantastiske mennesker og lært mye om naboene og jeg må si jeg er imponert over investeringsviljen som finnes her, sier Hallgeir Naimak hos Lyngentourist.

Antti Johannes Pöykkö, hos Kilpisjärvi Retkeilykeskus, synes også det var interessant å se hva som tilbys på norsk side, og på mulighetene for hvordan man kan samarbeide og markedsføre hverandre.

Et samarbeid med lange tradisjoner

Dette er andre året på rad at man inviterer til et reiselivsmøte med Finland, og i fjor var mange finske reiselivsbedrifter i Skibotn. At Lyngenfjordregionen samarbeider på tvers av landegrenser er ikke nytt. I flere hundre år har vi i vår region var tett knyttet sammen med folk fra Nord-Finland og Nord-Sverige. Dette har satt tydelige spor både i kulturen, språkene, reisevanene og handelen.

– På begge sider ønsket man å gjenta suksessen fra i fjor, og vi håper at dette er noe vi kan fortsette med. Og samarbeidet er jo egentlig ikke noe nytt, vi holder bare liv i en tradisjon som ble etablert for flere hundre år siden, avslutter Sichelschmidt.

Les flere saker om Visit Lyngenfjord HER — Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Fra møtet mellom Visit Lyngenfjord og reiselivet i Kilpisjävri, Finland (Foto: Georg Sichelschmidt)

Kommentarer