Når man tenker på Finland er det fort gjort å se for seg en dampende badstue. Og finnene legger heller ikke skjul på at sauna er viktig for dem – 10. mars i feirer de nemlig Saunadagen i Helsingfors. Her har Hotels.com™ samlet noen av de rareste og flotteste saunaene samt forslag til overnatting, slik at du kan komme i riktig stemning og planlegge en uforglemmelig saunadag.

Sauna i en gondolbane, Ylläs, Finland

Hva med en svevende saunaopplevelse i Ylläs? Sett fra deg skiene på toppen av fjellet Yllästunturi og nyt en tur i gondolbanesaunaen som seiler rolig over de andre alpinistene. Og du kan ta det helt med ro — dørene kommer ikke til å åpne seg når den snur i bunnen av bakken, så det er bare å sette seg godt tilbake og nyte den rundt 20 minutter lange saunareisen.

Kunne du tenke deg en tur i denne helt unike saunaen, passer det perfekt å bo på Lapland Hotel Saaga. Ski inn/ut-hotellet ligger bare noen meter fra gondolbanen og har 84 rom. Herfra kan du nyte utsikten over nasjonalparken og maten i en av de tre restaurantene, eller bare slappe av i baren. Hotellet tilbyr i tillegg spa med innendørs svømmebasseng – og selvfølgelig sauna.

Lapland Hotel Saaga fra 1281 NOK per rom per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling. 

Sauna på en ishockeystadion, Helsingfors, Finland

På Hartwall Arena i Helsingfors kan du leie VIP-losjen Skybox 270 og se hockeymatcher live fra saunaen. De sotede vinduene hindrer innsyn, så her er det bare å slappe av så mye du vil. Dette er et must for alle sports- og saunaentusiaster! Kombiner Skybox 270-opplevelsen med et storbyopphold i Helsinki og overnatt på F6 Hotel, som ligger rett rundt hjørnet fra Salutorget. Dette luksuriøse hotellet ble stemt frem som Nordens beste hotell av Hotel.coms gjester i 2017.

F6 Hotel fra 1523 NOK per rom per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling. 

Sauna i en tønne på toppen av et fjell, Dolomittene, Italia

Når du sitter i en sauna på toppen av et fjell, ligger verden – bokstavelig talt – for dine føtter. Den finske designperlen er tilgjengelig for forhåndsbestilling og åpen hver dag fra 9 til 16. For å følge opp denne vanvittige saunaopplevelsen, passer den perfekt å kombinere med et opphold på Ambra Cortina Luxury & Fashion Boutique Hotel, midt i gamlebyen i Cortina d’Ampezzo — kun minutter unna både museer, severdigheter og skiheiser. Luksushotellet har 24 rom, gratis frokost, WiFi og parkering samt skioppbevaring.

Ambra Cortina Luxury & Fashion Boutique Hotel fra 2031 NOK per rom per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling. 

En hel saunaøy, Helsingfors, Finland

15 minutters båttur fra sentrum av Helsingfors ligger det faktisk en øy som heter Saunaøya (Saunasaari), hvor du kan du oppleve et helt unikt utvalg av tradisjonelle røykbadstuer. Og etter en lang og avslappende dag på øya passer det perfekt å komme tilbake til Hotelli Katajanokka, som ligger trygt plassert på fastlandet. Hotellet er et ombygd fengsel og ligger få minutters gange unna Helsinkis mange attraksjoner.

Hotelli Katajanokka fra 956 NOK per rom per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling. 

Sauna i et gullegg, Kiruna, Sverige

Dette arkitektoniske mesterverket glimrer som gull i det nordsvenske landskapet. Saunaegget er vel verdt et besøk for alle som elsker sauna eller bare er på jakt etter en unik opplevelse. Og for å gjøre det hele til en uforglemmelig vinterferie, anbefaler vi å bo på Sky Nest – en samling koselige hytter med utsikt over innsjøen. Hyttene har glasstak, så du kan ligge og se på nordlyset etter oppholdet i saunaen. Bad og spisesal ligger i et eget bygg som gjestene har tilgang til hele døgnet.

Sky Nest fra 2362 NOK per hytte per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling. 

Sauna i skyene, Helsinki, Finland

Skysauna ligger midt i Helsinki. Her kan du lene deg tilbake og nyte panoramautsikten over Helsinkis skyline, høyt hevet over hverdagens liv og røre på Salutorget rett under deg. GLO Hotel Helsinki Kluuvi ligger bare fem minutters gange fra Skysauna, har 186 rom, egen restaurant og en bar der du kan runde av kvelden. Og skulle du enda ikke ha fått nok, har hotellet både treningssenter og – ja, du gjettet riktig – en sauna.

GLO Hotel Helsinki Kluuvi fra 1331  NOK per rom per natt.* Besøk Hotels.com for bestilling.  

Kommentarer