Go-Ahead Norge AS har signert en åtte-årig avtale med Mantena AS for vedlikehold av kjøretøy som etter oppstart 15. desember vil benyttes på Sørtoget — det som i dag kalles Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen.

Etter at Go-Ahead ble tildelt Trafikkpakke 1. har selskapet inngått avtaler med en rekke samarbeidspartnere, blant annet med Mantena AS som eies av Samferdselsdepartementet. Mantena vil i åtte år fremover være totalleverandør for vedlikehold av togene langs Sørtoget.

– Et viktig aspekt ved vår bedriftskultur er langsiktighet; vi vil heller bygge robuste partnerskap enn rene kontraktrelasjoner. Det er et slikt partnerskap vi bygger med Mantena. Med tydelige, felles mål er det mye enklere å gjøre det som skal til — og å følge opp hvordan vi faktisk gjennomfører oppdraget vårt. Nemlig flere og mer fornøyde kunder, sier administrerende direktør Go-Ahead Norge Cathrine Elgin.

Både Go-Ahead og Mantena er nå i sluttspurten av mobiliseringsarbeidet for å sikre en best mulig oppstart den 15. desember 2019.

– Vi er stolte og glade for avtalen med Go-Ahead, som bekrefter Mantenas posisjon i markedet som en ledende aktør i utviklingen av norsk jernbanesektor, sier administrerende direktør i Mantena AS Kjetil Hovland.  

Les også: Go-Ahead skal drive Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen (oktober 2018)

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer